A játékosoknak is kötelező maszkot viselni a nevadai kaszinókban

2020-06-24
A nevadai szerencsejáték szabályozó testület elrendelte, hogy valamennyi játékosnak maszkot kell viselnie, ha az asztalnál nincs a játékosokat egymástól és az osztótól elválasztó plexi felszerelve.

 

A március közepén a járvány miatt bezárt kaszinók június 4-től nyithattak ki újra Nevada államban, így Las Vegas-ban is, bizonyos szabályok betartásával, de ezek között nem szerepelt a játékosokra vonatokzó maszkviselési követelmémény.

 

Miután azonban Nevada példátlan számú új COVID-19 esetet jelentett, mindössze két héttel a kaszinók újbóli megnyitása után, június közepén a nevadai szerencsejáték szabályzó testület (NGCB) felülvizsgálta a kaszinók egészségügyi és biztonsági előírásait. Legutóbb például a Flamingo kaszinó jelentette, hogy 15 nappal az újranyitást követően két alkalmazottnak is pozitív lett a koronavírus tesztje. 

 

Az új előírás szerint a maszkviselési követelmény egyformán vonatkozik az asztali és kártyajátékosokra, a nézőkre, valamint bárki másra, aki a játék pozíciójától számított két méteren belül tartózkodik.

 

Míg a kaszinók az újranyitás pillanatától arra ösztönözték a vendégeket, hogy viseljenek maszkot, és ingyenes maszkokat is kellett biztosítaniuk azoknak a vendégeknek, akik ezt kérték, szemtanúk  szerint a játékosok rendkívül kis hányada döntött úgy, hogy ténylegesen is viseli azokat. Mindez annak ellenére, hogy bizonyított tény, hogy a maszk széleskörű használata hatékony eszköz a COVID-19 terjedésének korlátozására.

 

A maszkviselés ugyanakkor egyéb téren hátrányt is jelenthet: nehéz megkülönböztetni ugyanis a maszkot biztonsági tudatosságból hordókat a rosszindulatú szándékkal viselőktől. Az utóbbiakat az a William Clark képviseli, aki az ellene felhozott vád szerint július közepén maszkot viselve rabolta ki a New York-New York kaszinót.

 

Miközben egyre több Las Vegas-i kaszinó jelenti be újbóli megnyitási tervét, egyesek további óvintézkedéseket tesznek az asztali játékokkal kapcsolatban. ASahara kaszinóba például akár 72 órával előre lehet helyet foglalni azon játékoscsoportok számára, akik blackjack, rulett és baccarat játékot akarnak játszani anélkül, hogy meg kellene osztaniuk a légteret ismeretlen vendégekkel. A Sahara „Foglaljon helyet” programja lehetővé teszi, hogy az egy háztartásban élő játékoscsoportok a „szociális távolságtartás előtti maximális kapacitásáig” foglaljanak le előre helyet. Azok a kaszinók, amelyek nem kínálják ezt a lehetőséget, jelenleg blackjack asztalonként három, rulett asztalonként négy és craps esetén hat játékost fogadhatnak.

 
Címkék: kaszinó,