A Lottoland szerezte az első lottóközvetítő engedélyt Gibraltáron

2017-01-23
A jelenleg lottószámokra való fogadási lehetőséget kínáló Lottoland hamarosan újabb szolgáltatással bővíti portfolióját, miután Gibraltáron engedélyt kapott lottószelvény közvetítésre is.

 

A Lottoland jelenleg az online kaparós sorsjegyeken, és kenó játékon kívül több mint 25 nemzetközi lottójáték nyerőszámaira kínál fogadási lehetőséget ügyfeleinek. A cég hamarosan bővíteni fogja szolgáltatási körét, hiszen a gibraltári kormánytól megkapta az első olyan engedélyt, mely lottószelvények közvetítését is lehetővé teszi.

 

Az iroda jelenleg tulajdonképpen inkább fogadóirodaként üzemel, ahol fogadni lehet az egyes lottósorsolások nyerőszámaira. A társaság működését biztosítócégek fedezik, tehát ha a Lottoland ügyfele eltalálja az adott lottójáték kisorsolt nyerőszámait, tehát úgymond megnyeri a játék jackpotját, a Lottoland a biztosításból fedezi a nyeremény kifizetését. A játékos tehát nem a hivatalos lottójáték jackpotját kapja meg (mivel nem is számít lottónyertesnek az adott játékot üzemeltető lottótársaságnál, hiszen nincs szelvénye a sorsolásra), hanem az annak megfelelő összeget, melyet a Lottoland a biztosításokból fedez.

 

Az oldalon ettől függetlenül ugyanúgy lehet játszani a különböző nagy lottójátékokon, mint a többi online lottózóban, ráadásul a Lottoland számos extra funkcióval (dupla jackpot, számvédelem, stb) fűszerezi a játékélményt.

 

A Lottoland stratégiai vezetője, Elicia Bravo szerint az engedély lehetővé teszi majd, hogy a cég olyan piacokon is tevékenykedhessen, ahol az állami lottótársaságok „nem akarják feladni monopolhelyzetüket és/vagy nem ismerik el a lottókra való fogadást”.

 

A 2013 májusában alapított Lottolandnak több mint 5 millió ügyfele van világszerte, és a tavalyi évben 300 millió eurós bevételt ért el. Ugyanakkor nem ők lesznek az első szolgáltatók, akik valódi lottószelvényeket közvetítenek ki a játékosoknak, hiszen például a theLotter – melyet nemrégiben az Oregoni Lottótársaság hivatalosan is jóváhagyott – évek óta nyújt már ilyen lehetőséget a külföldi lottókon játszani óhajtók számára.