96 milliárdos fizetést vett fel a Bet 365 fogadóiroda feje

2023-01-25
A Bet365 szerencsejáték-cég főnökének egy év alatt több mint 200 millió fontot fizettek ki, ami az Egyesült Királyságban valaha kifizetett legnagyobb fizetések egyike.

 

A Bet365 csoport legjobban fizetett igazgatója, az alapító Denise Coates, 213,4 millió angol font fizetést kapott a 2022 márciusát megelőző egy évben. Coates a nyereség csökkenése ellenére a 100 millió font osztalék legalább felére is jogosult volt.

Coates több mint 20 éve, egy mobil épületben alapította a Bet365 online fogadóirodáját Stoke-on-Trentben. Őt tartják Nagy-Britannia egyik leggazdagabb nőjének, és világviszonylatban is a legjobban fizetett főnökök közé tartozik.

Coates már gyerekkorában is a szerencsejáték iparban dolgozott – pénztáros volt az apja fogadóirodájában. Coates apjának, Peternek futball stadionok cateringjét ellátó vállalkozása volt, és ezt kiegészítendő üzemeltetett pár fogadóirodát.

Miután ökonometriai diplomát szerzett a Sheffield Egyetemen, visszatért szülővárosába, Stoke-ba, és könyvelőként dolgozott a vállalatnál.  Elsősorban neki volt köszönhető, hogy a család tulajdonában lévő Provincial Racing fogadóiroda lánc hamarosan már 50 üzlettel rendelkezett. 

 

Denise Coates 

Ebben az időben történt az, hogy Coates belenézett a kristálygömbjébe, és rábeszélte apját arra, hogy vegyenek fel kölcsönt a fogadóirodára, és hozzák létre annak online üzletágát. 2001-ben Coates és öccse, John 25 ezer dollárért megvették a Bet365 domain nevet az eBay-en, felállítottak egy mobil irodát a Potteries parkolójában, és a világuralomról álmodoztak. 

2005-re beigazolódott, hogy az online irányvonal jó döntés, és a Bet365 az egész földi üzletágát eladta a Coralnak 40 millió fontért. Mára a Bet365 a világ egyik legismertebb és legsikeresebb online fogadóirodája lett, etalonnak számít a szektorban.

Egy helyi újságnak adott ritka interjúban Ms Coates egyszer ezt mondta: "Már korán meg voltam győződve arról, hogy a szerencsejáték jól működik az interneten. Ez privát, elérhető, és fogadási lehetőségek széles skáláját kínálja az ügyfeleknek."

Miután rengeteg pénzt költött a nemzetközi terjeszkedésre, a Bet365 csoport nyeresége az utóbbi években drasztikusan csökkent. A Bet365 adózás előtti nyeresége 49,8 millió GBP volt ebben az évben, figyelembe véve a Stoke City Football Club tulajdonjogából származó 26,2 millió GBP veszteséget, ami jóval kevesebb, mint a 2021-ben tapasztalt 469 millió GBP nyereség.

A csoport bérköltsége is jelentősen megemelkedett, hiszen jelenleg már több mint 6000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

A 2022. március 29-ig tartó évben az üzlet összesen 2,9 milliárd GBP forgalmat bonyolított, ami 2%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Míg a sportfogadásból származó eladások csökkentek, az online játékokból származó bevétel 25%-kal ugrott az év során.

A beszámoló szerint a cégcsoport a Denise Coates Alapítványon keresztül mintegy 100 millió font jótékonysági adományt nyújtott a tavalyi évben.

 
Címkék: fogadás,