80 év feletti házaspáré lett a 400 milliós lottónyeremény

2020-01-31
Egy 62 éve együtt élő waterlooville-i házaspár 1 millió angol fontot nyert a National Lottery-n.

 

A 85 éves Ron Brumhill és felesége a 81 éves Joan - akik a hétvégén ünnepelték 62. házassági évfordulójukat - bejelentették, hogy a családjukat és a közösséget is támogatni szeretnék az 1 millió angol fontnyi, azaz úgy 400 millió forintnyi lottónyereményből. A nyugdíjas házaspár a december 21-i National Lottery sorsoláson kihúzott mind az öt főszámot és a bónusz számot is eltalálta – írja a Mirror.

 

A házaspár számárára – akiknek három gyerekük és három unokájuk van - a csapatmunka a kulcs a lottózásban. Ron, aki a királyi haditengerészet tisztje volt 41 éven át, mindig lelkiismeretesen megveszi a szelvényeket, Joan feladata pedig a szelvények ellenőrzése - és pontosan ez történt karácsony előtt.

 

„Kicsit köhögtem, így otthon maradtam, Ron pedig elment, hogy átadjon egy karácsonyi üdvözlőlapot az egyik szomszédnak. Leültem egy csésze teával, elég vacakul éreztem magam, és úgy döntöttem, hogy ellenőrzöm a telefonomon a lottószelvényeket. Általában semmi sem szokott lenni, néha szoktunk csak nyerni kisebb összegeket, tehát amikor láttam, hogy eltaláltuk az 5 számot és egy a Bonus Ball-t, és 1 millió fontot nyertünk, nem tudtam elhinni, és elkezdtem sírni örömömben.” – mesélte Joan. A nyertes számok a 12, 27, 33, 36, 42, 45 a bónusz pedig a 26 volt.

 

 

Szokás szerint a “csak beugrom” Ronnál hosszabb szomszédolásba torkollott, így Joannak úgy tűnt, az örökkévalóságig kell várnia, mire férje hazajött, és elújságolhatta neki a hihetetlen hírt. „Bementem a házba, és Joan sürgetett, ’gyorsan, gyere ide, hatalmas pénzt nyertünk a lottón’. Nem gondoltam volna, hogy 1 millió fontról van szó. De mikor ellenőriztem az interneten, láttam, hogy Joannak igaza van, hivatalosan is milliomosok lettünk. Körülbelül ekkor érkezett meg a lányunk, csak épp beugrott, nem sokkal később pedig megérkezett a legkisebb fiunk is, aki nálunk töltötte a karácsonyt, úgyhogy azonnal el tudtunk nekik mondani a fantasztikus hírt.” – mesélte Ron.

 

Miután a lottótársaság megerősítette, hogy nyertek, és a pénz is megérkezett a számlájukra, Ron és Joan elkezdte tervezni a jövőt. „Úgy éltük le az életünket, hogy mindig spórolnunk kellett, ha valamit venni akartunk, legyen szó autóról, vagy csak úgy a nehezebb napokra félretenni. Ez a nyeremény azt jelenti, hogy nem lesznek többé nehezebb napok, de azért továbbra is óvatosnak kell lennünk. Az első, hogy segítünk a családunknak, és ez a legnagyszerűbb érzés. Fantasztikusak, egy nagyon jókedvű kis társaság, akik annyi örömet okoztak már nekünk. Odaadtam az autómat – egy kétéves Hyundai-t – az unokámnak, amint megerősítették a nyereményt, Ron pedig már írja a listát, hogy milyen legyen az új autója, de egyelőre még nagyon hosszú a lista. Én egy új konyhát szeretnék, és szeretnék az egész családdal elmenni hajókázni a norvég fjordokhoz – most ez a kedvenc célpontom.” – nyilatkozta a szerencsés idős hölgy.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán