800 milliót nyert a lottón egy férfi az álmában látott számokkal

2021-12-17
Egy ausztrál férfi 3,4 millió dollárt nyert a lottón – miután megjátszotta az álmában megjelent számokat.

 

A szerencsés dél-ausztrál játékos a Set for Life elnevezésű, életjáradék típusú nyereményeket sorsoló lottójáték december 5-i húzására vett szelvényt. Mivel övé lett az egyetlen telitalálatos, az elkövetkezendő 20 évben minden hónapban 14.269 dollárt (3,3 millió forintot) fognak átutalni a számlájára. Nem rossz fizu…

 

„Minden héten veszek Set for Life szelvényeket. Ez a kedvenc lottóm.” – nyilatkozta a nyertes. „Ma reggel elmentem bevásárolni, és gondoltam, ellenőrzöm a szelvényemet. Mikor beszkenneltem, nem jött fel a nyeremény összege, így gondoltam, hogy biztos valami jó lesz. Egyenesen a lottótársaság központjába mentem, hogy megtudjam, mennyi is pontosan. Nem tudtam elhinni, mikor mondták, hogy a fődíjat nyertem meg!”

 

A férfi elmondta, hogy a számok egy élénk álomban jelentek meg előtte pár évvel ezelőtt, és, hogy mindvégig hitt bennük. „Olyan élénk álom volt, és ezeket a számokat ikszeltem be a lottón, aztán megnyertem a főnyereményt. Olyan volt, mint egy előérzet. Nem viccelek. Nem úgy találtam ki ezt az egészet. Tényleg megtörtént. Olyan érzés, mintha ez lett volna elrendelve. Hihetetlen.”

 

A szerencsés férfi úgy nyilatkozott, hogy ez „egy hihetetlen nyeremény” és „sorsfordító” a számára, majd hozzátette: „még én is és a feleségem is dolgozik, de most hátradőlhetünk, sőt akár nyugdíjba is mehetünk. Azt jelenti, hogy nem kell többet dolgoznunk, ha nem akarunk. A gyerekeinknek is segítünk majd, a pénz többi részét pedig arra használjuk majd, hogy igazán élvezzük az életet.”

 

Így tehet majd az a szerencsés is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményt, a Powerball lottó szombati, 353 millió dolláros, azaz közel 115 milliárd dolláros jackpotját. 

És persze még pár napig kaphatóak a szelvények a spanyol karácsonyi szezon elmaradhatatlan kellékére, a messze földön híres spanyol karácsonyi lottóra, a Lotería de Navidad-ra, mely idén 2,4 milliárd (!) eurós nyereményalapot kínál.