6,8 milliárdot nyert a nagypapa, másnap felmondott a munkahelyén

2021-06-24
A valaha volt legnagyobb izraeli lottónyereményt sikerült megkaparintania

 

A lottótársaság közleménye szerint a férfi először csak azt látta a hírekben, hogy valaki megnyerte a fődíjat, és azt gondolta, hogy “Milyen jó neki, lehet, hogy én vagyok az.”

 

A férfi két szelvényt vett a sorsolásra, és amit elsőnek ellenőrzött, azzal nem nyert semmit. A másodikkal azonban mind a hat nyerőszámot és a Powerball kiegészítő számot is eltalálta. A főnyeremény 38 millió izraeli új sékel volt, azonban mivel a férfi a szelvényéhez megvette a nyereménytöbbszöröző opciót is, ezért 76 millió sékelt, azaz 6,8 milliárd forintot kapott.

 

A nyertes felhívta a fiát és egyfolytában csak a nevét kiabálta – meg is ijesztette, mert nem szokványos időpontban hívta, még a menyét is felébresztette. „Nyertem a lottón, soha többé nem kell dolgoznotok.” – mondta nekik. „Persze nem feküdtek vissza aludni, átjöttek hozzánk.” 

 

Közben a férfi felébresztette a feleségét is, méghozzá egy izraeli művész, Svika Pick dalával, mely arról szól, hogy az álmok néha valóra válnak. „A feleségem először nem értette, hogy miért vagyok ilyen izgatott, de végül aztán felfogta mi történt.”

 

Ezt követően a szerencsés nyertes felhívta új munkahelyének főnökét, és közölte vele, hogy aznap nem megy be dolgozni. „Újra fel kell hívnom, és elmondani, hogy úgy néz ki, már egyáltalán nem fogok bemenni többet.” – nyilatkozta később.

 

A 38%-os adó befizetését követően 4,2 milliárd forintnyi összeg marad a nyereményből. Ez a 76 millió sékel egyébként az eddigi legnagyobb lottónyeremény Izraelben. Az eddigi rekord 74 millió volt, melyet 2009-ben nyert meg egy szerencsés játékos. A játék főnyereménye egyébként maximum 40 millió sékel (duplázóval 80 millió sékel) lehet.

 

A férfi elmondta, hogy csak alkalmanként lottózik, és nem saját számokat szokott megjátszani, hanem inkább gépi számokat kér. Nemrég talált két régi szelvényt a fiókban, melyekkel nem nyert semmit, akkor határozta el, hogy ideje ismét szerencsét próbálni. Egy szelvénnyel aztán nyert 90 sékelt, amit jó jelnek tekintett, és ahelyett, hogy új szelvényt vett volna, a következő sorsolásra ismét a régit küldte játékba. „Úgy tűnik, jó döntés volt.” – mondta.

 

A nyertes a pénzt egyenlően szeretné szétosztani a gyermekei között, és így lehetővé teszi számukra, hogy hitel nélkül vehessenek maguknak házat. Ezen kívül egy hosszú külföldi családi nyaralást is terveznek. „A gyerekek Thaiföldre szeretnének menni, én pedig inkább az USA-ba. Úgy tűnik, nem egy utunk lesz, hanem inkább kettő.” -  nyilatkozta jókedvűen. 

 

Világviszonylatban jelen pillanatban az amerikai Powerball lottó kínálja a legnagyobb főnyereményt: a szombati sorsoláson 75 millió dollár, azaz 22 milliárd forint várja a játékosokat! Nem sokkal van lemaradva a legnagyobb európai játék sem: pénteken az EuroMillions lottón már 54 millió euró (18,8 milliárd forint) lesz a tét