6,25 milliárd dollárért kelt el az egyik legnagyobb kaszinóbirodalom

2021-03-17
A Las Vegas Sands valamennyi Las Vegas-i ingatlanát – beleértve a Venetian Resortot - és tevékenységét eladja az Apollo Global Management által felügyelt VICI Properties-nek, összesen 6,25 milliárd dollárért. A jövőben a vállalat még inkább az ázsiai piacokra szeretne koncentrálni.

 

A Sands 10,5 milliárd dollár készpénz és 1,20 milliárd dollár hitelkölcsön és biztosítéki megállapodás keretében eladja az amerikai üzleti tevékenységeit folytató leányvállalatait az Apollo tulajdonában lévő alapoknak - írja a G3Newswire.

 

Az Apollo az utóbbi időben különösen felvásárló hangulatban van: megszerezte az International Game Technology (IGT) olasz B2C műveleteit, a Great Canadian Gaming kaszinó-üzemeltető, és 500 millió eurót fektet be a Sazka Group európai szerencsejáték-konglomerátumába.

 

Ezzel párhuzamosan a Venetian ingatlanjait és  kapcsolódó eszközeit 4 milliárd dollárért eladják a VICI-nek. A VICI egy ingatlanbefektetési vagyonkezelő társaság, amelyet 2017-ben választottak le a Caesars-ról, és azóta számos kaszinóingatlanra tett szert.

 

A Las Vegas Sands elnök- vezérigazgatója, Robert Goldstein szerint az ingatlan a Sands történelmének nagyon fontos része volt, mivel segített megalapozni a Las Vegas Sands alapítójának, Sheldon Adelsonnak az örökségét. Adelson 87 éves korában, idén januárban hunyt el, Golstein vette át szerepét az igazgatótanács élén.

 

"A The Venetian megváltoztatta a jövőbeli kaszinó-fejlesztések irányvonalát, és megerősítette Sheldon Adelson örökségét, mint az egyik legbefolyásosabb embert a játék- és vendéglátóipar történetében" - mondta Goldstein. „Amikor bejelentjük a The Velence Resort eladását, tisztelettel adózunk Mr. Adelson örökségének, miközben új fejezetet kezdünk ennek a társaságnak a történetében.” - nyilatkozta

 

Goldstein hozzátette, hogy a szolgáltató elsődlegesen most Ázsiára fókuszál. „Ázsia a vállalat gerince, és a makaói és szingapúri fejlesztéseink állnak a figyelmünk központjában.”

 

Patrick Dumont, elnök és üzemeltetési igazgató megerősítette Goldstein álláspontját, miszerint a Las Vegas Sands elsődleges célja most máshol van, de hozzátette, hogy ez magában foglalja az online teret is. Amikor a vállalat közzétette 2020-as eredményjelentését, Goldstein azt is elárulta, hogy „néhány lehetőséget” megvizsgáltak az online szerencsejáték kapcsán. „Amint iparágunk folyamatosan fejlődik, különösen ami a digitális piacot illeti, elkötelezettek vagyunk ezen lehetőségek feltárása mellett."

 
Címkék: kaszinó,