62 milliót kaszinózott el ügyfelei pénzéből egy kecskeméti bankos

2020-10-15
Alaptalannak ítélte az elkövető fellebbezését és súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélt férfira, aki több tízmillió forintot játszott el az egyik kecskeméti bank alkalmazottjaként.

 

A csupán a két hónapja a bankban dolgozó férfi 2016 október és november közepe között több alkalommal is nagy összegű fiktív készpénz befizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte - írja a 24.hu.

 

A lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill számlájára, ahonnan továbbutalta azokat különböző online szerencsejáték oldalakra, illetve készpénzben felvette és felhasználta az internetes, valamint kaszinóban folytatott fogadásokra is.

 

A nap végén a férfi a valótlan készpénz-befizetési tranzakciókat sztornírozta, amelynek következtében a bankszámlákon ugyan negatív egyenleg keletkezett, de nem jelentkezett pénztárhiány. A férfi mindezeken kívül egy ügyfél bankbetétjét is felbontotta annak tudta nélkül, majd a felszabadult összeget átutalta a rendelkezése alatt álló, a fiktív befizetések sztornírozása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára. A férfi ezzel a módszerrel  több mint 62 millió forintos kárt okozott a banknak. A férfi az összes pénzt eljátszotta.

Címkék: kaszinó,