600 milliós nyereményt köszönhetnek a vakációs lottónak

2021-08-27
Egy család a vakációról hazafelé úton megállt pihenni, vett egy lottót, aztán egy hónapig rá sem nézett a szelvényre…

 

Egy New Jersey-i család épp a nyaralásból autózott hazafelé Észak-Karolinából, mikor úgy döntöttek, hogy megállnak egy kicsit pihenni Marylandben egy 7-Eleven üzletnél. Betértek a boltba, és a rágcsálnivalókon kívül vettek egy Mega Millions, egy Cash4Life és egy Powerball lottót is.  A szelvényekről aztán meg is feledkeztek, és csak majdnem egy hónap elteltével jutott eszükbe, hogy ellenőrizniük kellene őket – írja a CNN.

 

Az anya legnagyobb ámulatára a Powerball szelvényükön lévő számok többsége megegyezett a kisorsolt nyerőszámokkal, és csak egy szám hiányzott a jackpothoz.  „A nyertes anyuka megnézte a július 24-i Powerball sorsolás számait, ránézett a 15 dolláros szelvényére, és valami megdöbbentő dolgot látott.” – áll a lottótársaság közleményében. „A gépi számokkal kitöltött szelvénnyel eltalálták az első öt nyerőszámot 1, 4, 11, 59, 67, és csak a Powerball pluszszám nem egyezett (a szelvényen a 9 volt megjelölve a 10 helyett) .”

 

„Nem tudtam elhinni, hogy a Powerball kivételével valamennyi szám egyezik.” – mesélte az anyuka a lottótársaság munkatársainak. „Le kellett töltenem a mobilos alkalmazást, hogy be tudjam szkennelni a szelvényt, hogy biztosra vehessem, hogy valóban így van.”

 

A 2 millió dolláros nyeremény sokkolta a családot, különösen a férjet. „Többször is meg kellett néznem a szelvényt. Fantasztikus, hogy csak egy számot nem találtunk el.” – nyilatkozta a lottótársaságnak. 

 

A három gyermekes házaspár azt tervezi, hogy a nyereményből visszafizetik a tartozásaikat, a többit pedig félreteszik. 

 

Ez a lottójáték, az amerikai Powerball kínálja egyébként jelenleg a világ legnagyobb főnyereményét: a szombati sorsoláson már 322 millió dollár, azaz 95,5 MILLIÁRD forint lesz a tét