570 milliót nyert egy nő, miután rossz sorsolásra vett lottót

2021-06-11
Egy észak-karolinai nő 2 millió dollárt nyert, miután nem arra a sorsolásra vett szelvényt, amire eredetileg akart.

 

Elizabeth Johnson rohanásban volt, hogy megtegye a számait a szerda esti Powerball sorsolásra, de – bár nem tudott róla - egy perccel lekésett a 23:57-es határidőről, így a három nappal későbbi sorsolásra kapott szelvényt. Mint kiderült, hatalmas szerencséje volt, mert így 2 millió dollárt nyert a szombat esti sorsoláson a gépi számokkal megvett szelvényével. Mivel szelvényéhez megvette a Power Play nyeremény-többszöröző opciót is, ezért az öt találatért járó 1 millió dollár helyett dupla összeget nyert. 

 

“Döbbenetes volt. Mikor megkaptam az üzenetet, hogy nyertem, azt gondoltam ’Hát, nem is játszottam ma este.’” A tolmácsként dolgozó Johnson az adók levonása után 1,4 millió dollárt kap, melyből egy házat szeretne venni. „A gyerekek el szeretnének menni Disneylandbe. Még sosem voltunk, de most akkor elmegyünk.” – tette hozzá még a szerencsés nyertes. 

 

 

Az amerikai Powerball a világ egyik (ha nem "a") legnépszerűbb lottójátéka, melyhez minden bizonnyal hozzájárul az a tény, hogy a 2016. januárjában kisorsolt 1,58 milliárd dolláros jackpotjával ez a játék tartja a világ legnagyobb lottófőnyereményének rekordját.

Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat.

A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball 5+1 rendszerű. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán