50 év után nyertek a családi számokkal a lottón

2020-09-23
Igaz, 50 évbe telt, de végül bejöttek az ausztrál család szerencseszámai, és 1 millió dollárt nyertek velük a lottón.

 

Az anonimitást kérő férfi az augusztus 17-i Gold Lotto sorsoláson nyert azokkal a számokkal, melyeket még az édesapja választott évtizedekkel korábban. „Az apám számai. Vannak köztük születésnapok és más számok is. A család körülbelül 50 éve játszik már velük.” – mesélte a szerencsés férfi a lottótársaság munkatársainak. 

 

A férfi megtartotta apja számait -- 20, 31, 10, 22, 37 és 12 – és folyamatosan játszott velük. Épp a munkahelyén volt, mikor felhívták a lottótársaságtól. „Biztosra vettem, hogy valaki át akar csak verni. Nem tudtam elhinni.” – mesélte a férfi.

 

Mikor rájött, hogy nem átverésről van szó, eltervezte, hogy mihez fog kezdeni az 1 millió dollárral (körülbelül 220 millió forint). „Jelzálog, huss! Jó lesz, hogy végre lehullik a vállamról ez a teher. Jó lenne venni egy lakókocsit, és lesz némi megtakarításunk is.”

 

A férfi elmondta a lottótársaság embereinek, hogy általában nem ellenőrzi a számokat, úgyhogy örült, hogy telefonáltak neki.

 

47 milliárdos EuroMillions Szupersorsolás pénteken

Az EuroMillions Szupersorsolások különleges események, melyeket évente csak pár alkalommal rendeznek meg, és euróban garantáltan kilenc számjegyű nyereményt kínálnak. Idén februárban és júliusban rendeztek Szupersorsolást, a következőt pedig szeptember 25-én tartják. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet játszani, mint a hagyományos EuroMillions sorsolásokon, a szelvény is ugyanannyiba kerül, csupán annyi a különbség, hogy a jackpot garantáltan 130 millió euró lesz. Ha senki sem ér el telitalálatot,  a jackpot tovább halmozódik, míg el nem éri a 200 millió eurós jackpot plafont.