3 milliárdot veszített a Super Bowlon, de nem bánja

2022-02-16
Jim McIngvale közel 10 millió dollárt tett fel annak a Bengalsnak a győzelmére, ami az utolsó pillanatban végül elvesztette a Super Bowlt.

 

Jim McIngvale – alias “Matrac Mack” – összesen 9,5 millió dollárt tett fel két külön leadott fogadásával arra, hogy a Bengals nyeri a 2022-es Super Bowl-t. 

 

A legendás sportfogadóként ismert Matrac Mack - akinek bútorkereskedő cége van Texasban – 16,15 millió dollár (5 milliárd forint) profitot tehetett volna zsebre, ha a bajnoki mérkőzés utolsó perceinek eseménye máshogy alakult volna, és a Cincinnati Bengals emelhette volna fel a trófeát.

 

McIngvale egyébként – elmondása szerint – egy érdekes üzleti megfontolásból tette meg őrült összegű fogadását, egy hatalmas bútor reklámkampány részeként. „Ha bejött egy vásárló és vett 3.000 dollárért egy matracot vagy szófát, fotelt vagy bármit, és a Cincinnati csapata nyer, visszakapja a vásárlás értékét.” – magyarázta McIngvale a Forbes-nak. „Egy csomó kötelezettségem van, ha a Cincinnati nyer, ezért fogadtam a Cincinnati-re.”

 

 

A promóció a meccs kezdetéig tartott, McIngvale várakozása szerint körülbelül 20 millió dollár értékű bútort értékesített az akció ideje alatt. „Ez így sokkal szexibb, mint a felelősségbiztosítás.” – indokolta az érdekes akciót. 

 

Matrack Mack már vagy 15 éve rendez ilyen jellegű promóciókat, melyeket sportfogadásokkal fedez, így nem nyugtalankodott az általa megtett hatalmas tét miatt. “Ha veszít a csapat, elvesztem a fogadásra megtett pénzt, de nálam van a vásárlók pénze, úgyhogy nem vagyok mínuszban. A legjobb forgatókönyv, ha nyer a csapat, az ügyfelek visszakapják a pénzüket, én pedig visszakapom a fogadásra feltett kezdeti befektetésemet. Úgy építettem fel, hogy a vevők számára nyerőnek kell lennie, hogy az én számomra nyerő legyen.”

 

Mivel Texasban illegális a sportfogadás, McIngvale Las Vegasba, Coloradóba vagy New Jersey-be szokott járni fogadni. Ezúttal azonban 120 mérföldet autózott houstoni otthonától, hogy átjusson Louisiana államba (ahol immár 3 hete legális a sportfogadás),aztán félreállt a kocsijával, és egy mobil sportfogadási app segítségével, a Ceasars fogadóirodájánál tette meg hatalmas összegű tétjeit.

 

Nem ez volt egyébként a legnagyobb összeg, mellyel McIngvale valaha fogadott. Az eddigi személyes rekordja egy 17 millió dolláros fogadás volt a Houston Astros 2019 World Series sikerére – az is bukó volt, hiszen a Houston végül vereséget szenvedett a Washington Nationals-től.

 

A veszteség fáj, de legalább “ellensúlyozzák a bútoreladások” – mondja Matrac Mack. „Jobb lenne nyerni és visszaadni a vásárlóknak a pénzt, de ők a fedezet.”

 
Címkék: fogadás,