3 milliárddal verte át ügyfelét a celeb sportfogadó

2020-04-08
Robert Gorodetsky február elején bűnösnek vallotta magát csalás vádjában a bíróságon.

 

Robert Gorodetsky a szerencsejáték közösség ünnepelt tagja volt, különösen Las Vegasban. Közismert nagytétes játékos, úgynevezett high-roller volt, akit még az USA Today is bemutatott egy cikkben. Azonban alig egy hónappal a cikk megjelenése után a világ összeomlott Gorodetsky körül.

 

A szerencsejátékos úgy mutatta be magát, mint „a sportfogadás következő nagy dobása”. Drága ékszerekkel, luxusautókkal és „GAMBLR” feliratos sapkájával elég jó hírnevet szerzett magának. Az ügyészek azonban azt állították, hogy mindeközben egy hatalmas csalásban is részt vett egy olyan személy ellen, aki több millió dollárt bízott Gorodetsky-ra, abban a tudatban, hogy az általa átadott pénzt befektetették, és nagy hozamot fog kapni utána.

 

Ehelyett azonban a nagytétes szerencsejátékos a pénzt saját Las Vegas-i műveleteinek finanszírozására használta fel. Gyakran gondatlan fogadásokat tett meg sporteseményekre, és a másik pénzből fedezte hihetetlenül pazar életmódját. Az emberek pedig - közösségi médiában megosztott posztjai révén - ünnepelték.

 

 

Gorodetsky pörgött, 2017. decemberében az USA Today egy hosszú cikket is közölt róla. A cikk a sport egyik „legérdekesebb és ellentmondásosabb” szereplőjeként mutatta be, aki egy hét alatt több mint egymillió dollárral fogadott. Azt állította, hogy a fogadásainak 65%-a nyert, ami egy olyan szám, amely azonnal felkeltette a szerencsejáték-szakértők figyelmét.

 

Az ügyészek szerint 2014 februárjában 953.000 dollárt kapott az „A áldozattól”. Hónapokkal később azt mondta áldozatának, hogy 2 millió dollárra növelte a befektetést, és „nagyobb megtérülést” fog biztosítani, ha engedi, hogy a pénzt sportfogadásra használja fel.

 

A következő három évben Gorodetsky rendszeresen felkereste „A áldozatot”, további pénzt kérve tőle. Folyamatosan hamis nyilatkozatokat tett a megtérülésről, ám valójában a pénzt saját pazar életmódjának fenntartására használta fel.

 

2018-ban aztán mindennek vége lett. „A áldozat” értesítette a rendőrséget a Gorodetsky által elkövetett csalásokról. Hamarosan bűnügyi nyomozás alatt állt, és végül csalással és hamis jövedelemadó-bevallás benyújtásával vádolták meg. Mindkét vádban bűnösnek vallotta magát.

 

Gorodetsky ügyében április 29-én hirdetnek ítéletet a szövetségi bíróságon. 

 
Címkék: sportfogadás,