350 milliót nyert a lottózó alkalmazottjának hibájából

2022-05-06
Egy iowai férfi 1 millió dollárt nyert annak köszönhetően, hogy a lottózó alkalmazottja tévedésből máshogy nyomtatta neki a szelvényeket, mint ahogy kérte.

 

A 40 éves, séfként dolgozó John Buster öt gépi szelvényt kért az április 15-i Mega Millions sorsolásra – áll az iowai lottótársaság közleményében. A férfi elmondása szerint azonban a bolt alkalmazottja először csak egyetlen szelvényt nyomtatott ki, és a fennmaradó négy szelvénynek egy újabb tranzakciót indított. „Úgy gondolom, hogy más számokat kaptam volna, ha az összeset egyszerre nyomtatja, ahelyett, hogy az elsőt külön kérte volna le.” – nyilatkozta a szerencsés férfi. 

 

A sorsolást követő szombaton Buster korán felkelt, és beszkennelte a telefonján lévő alkalmazással a szelvényt, melyet addig az autója konzolján tartott.  Kiderült, hogy az egyik szelvényen az öt főszámot eltalálta, a kiegészítő Mega Ball-t azonban nem, így ugyan a jackpot nem, de az 1 millió dolláros második díj az övé lett. 

 

 

„Beszkenneltem a kocsiban, frászt kaptam és berohantam a házba. Általában nincs szerencsém, ezért azt gondoltam, mivel tévedés volt már a szelvény kinyomtatása is, biztos ez is tévedés lesz. Úgyhogy megnéztem a Google-ön a lottótársaság telefonszámát, hogy megbizonyosodjam, hogy tényleg nyertem-e, és úgy volt! A nap hátralévő részében csak arra vártam, hogy felébredjek az álomból.” – nyilatkozta.

 

A férfi a nyereményből kifizeti az új autóját valamint az édesanyja jelzálogját, és a félretesz a nyugdíjas éveire. „Sok stressztől fog ez a pénz megszabadítani – nem kell többé a pénzügyi dolgok miatt aggódnom.” – közölte.

 

Európai lottók a világ tetején

 
Ritka az olyan időszak, mikor nem a két nagy amerikai lottó-óriás valamelyike, a Powerball vagy a Mega Millions kínálja a világ legnagyobb lottófőnyereményét - de most pont ez a helyzet. Jelenleg két európai lottó áll a legnagyobb megnyerhető összegeket soroló lista élén: az olasz SuperEnalotto és az összeurópai EuroMilions. Az előbbin 199,8 millió euró, az utóbbin pedig 195 millió euróval várja a játékosokat a péntek esti sorsoláson! Szelvényeket legegyszerűbben és leggyorsabban egy online lottózóban lehet beszerezni.