33 milliárdot nyert egy család 3 tagja a lottón

2021-11-12
Egy Lake Havasu City-ben élő család jelentkezett a Mega Millions lottó október 22-i, 108 millió dolláros főnyereményéért.

 

A három nyertes - egy férfi, a felesége és annak testvére - úgy döntött, hogy egy összegben veszi fel a nyereményt, nem pedig életjáradékként, így a 108 millió helyett „csak” 75,2 millió dollárt fognak nekik átutalni. A nyertes szelvényt értékesítő üzlet tulajdonosa is örülhet, hiszen az Arizona Lottery lottótársaság szabályai értelmében 50 ezer dolláros bónuszra jogosult.

 

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megismerhettük a családot, akik a valaha volt második legnagyobb Mega Millions jackpotot nyerték meg nálunk.” – nyilatkozta a lottótársaság ügyvezetője, Gregg Edgar. „Biztos vagyok benne, hogy ez a csodálatos nyeremény nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy ennek a családnak az álmai valóra váljanak, és sok más arizonai embert inspirál majd arra, hogy nagyot álmodjon, miközben Arizona számára is jót tesz.”

 

A három nyertes - elmondása szerint - hetente 60 dollárt költ lottóra. Erre a sorsolásra gépi szelvényt vettek, és akkor jöttek rá, hogy nyertek, mikor a sorsolást követően egyikük ellenőrizte a nyerőszámokat egy lottózói automatán. „Föl-le ugráltam és kiabáltam.” – mesélte a szerencsés nyertes a lottótársaság munkatársainak.

 

A cég szerint a trió úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nincsenek különösebb nagy terveik a pénzzel, könnyedén fogják fel az egészet, és először is vesznek egy lakóautót.

 

Jelenleg a Mega Millions lottó riválisa, a másik nagy összamerikai lottójáték a Powerball kínálja a világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét: a szombat esti sorsoláson 173 millió dollár, azaz nem kevesebb, mint 55 milliárd forint lesz a tét

 

Powerball szelvények vásárlása a theLotter online lottózójában

Fogadás a Powerball nyerőszámaira a Lottoland oldalán