30 év után 5 milliárdot nyert számaival egy férfi

2021-09-10
Meghozta a sikert a harminc évnyi állhatatosság egy michigani férfinak

 

A 61 éves férfi a Michigan állami lottótársaság Lotto 47 elnevezésű játékán nyert 18,41 millió dollárt azokkal a számokkal, melyekkel már három évtizede játszott. A játékos, akinek a nevét kérésére nem hozták nyilvánosságra a július 31-i sorsoláson ért el telitalálatot a 3-5-10-20-28-31 számsorral.

 

“1991 óta játszom ezekkel a számokkal, és ritkán hagytam ki sorsolást.” – nyilatkozta a lottótársaság munkatársainak a szerencsés férfi. „Többször gondoltam már arra, hogy talán új számokkal kellene próbálkozni, de végül minden alkalommal úgy döntöttem, hogy mégis ezekkel játszom tovább. Lefekvés előtt ellenőriztem a nyerőszámokat a sorsolás estéjén. Miután felismertem a számokat, legalább tucatszor ellenőriztem a szelvényemet. Sokkos állapotba kerültem!”

 

A nyertes úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményét, így „csak” 11,7 millió dollárt, azaz úgy 3,5 milliárd forintot utaltak át neki a teljes 18,41 millió dolláros összegből. Azt tervezi, hogy a pénzből ad a családtagjainak, támogat pár alapítványt, a többit pedig félreteszi. „Még nem ülepedett le bennem, hogy tényleg nyertem.” – ismerte be. „Annyira örülök, hogy végül ragaszkodtam ezekhez a számokhoz!”

 

Az amerikai lottók az utóbbi hetekben egyébként ismét nagy népszerűségnek örvendenek világszerte, hiszen a két óriás, a Mega Millions és a Powerball is hihetetlenül magas főnyereményekkel kecsegteti a játékosokat. A Mega Millions pénteki sorsolásán már nem kevesebb, mint 368 millió dollár (108,4 milliárd Ft), a Powerball szombati sorsolásán pedig 409 millió dollár (121 milliárd Ft) lesz a tét!