2,5 milliárd dollárt érhet jövőre az USA sportfogadási piaca

2020-02-03
Az Egyesült Államok sportfogadási piacának jelenlegi lendülete 2021-ig 2,5 milliárd dollárra növelheti a sportfogadási szektor teljes bevételét – áll a Union Gaming új közleményében.

 

Az Union Gaming a sajtóközleményben kifejtette, hogy a sportfogadási társaságok és a kaszinók között 2019-ben létrejött megállapodások a következő két évben várhatóan jelentős szerepet játszanak a sportfogadásból származó bevételek növelésében – írja a Calvin Ayre.

 

A közlemény szerint az olyan nagy szereplők, mint az MGM hozzájárultak ahhoz, hogy a sportfogadás bekerüljön a főáramba azáltal, hogy partnerségeket alakítottak ki többek között a Yahoo Sports-szal és a Buffalo Wild Wings-szel. 

 

A Union Gaming szerint ráadásul ez csak a jéghegy csúcsa. Azzal a 11 új USA tagállammal, melyek ebben az évben kívánják beindítani spotfogadási piacukat, várhatóan ezek a partnerségek legalább tízszeresére bővülnek, így 2025-re a sportfogadási piac a becslések szerint valószínűleg eléri a 8 milliárd dollárt. És ez csak az Egyesült Államok.

 

A Transparency Market Research által készített külön tanulmányban arra a következtetésre jutottak, hogy az online szerencsejáték és sportfogadási piac értéke együtt 2026-ra meghaladja a 128 milliárd dollárt. Az „Online szerencsejáték és fogadási piac - globális iparági elemzés, méret, részesedés, növekedés, trendek és előrejelzések 2018 - 2026” című tanulmány szerint e piacok bővülése 2018-tól 2026-ig legalább 11,8%-kal növekszik.

 

Jelentésükben megállapították, hogy számos tényező játszik kulcsszerepet az online szerencsejátékok növekedésében. Ez olyanokkal kezdődik, mint a szerencsejátékok fokozott elérhetősége, a magasabb rendelkezésre álló jövedelemmel bíró fogyasztók, valamint az online szerencsejátékok és a fogadások esetén használt elektronikus fizetési rendszerek iránti fokozott bizalom. Emiatt úgy gondolják, hogy mindaddig, amíg a piacot megóvják az internetes támadásoktól, addig a fogadások növekedése jelentősen növekedni fog.

 

Az a tényező, amelyet egy tanulmány sem tud pontosan megjósolni, az az a sebesség, amellyel más USA államok felugorhatnak a sportfogadás-vonatra. Jelenleg 13 állam kínál sportfogadást. Mivel további 11 állam várhatóan jóváhagyja ezt 2020-ban, 26 olyan állam marad, amely még nem legalizálta a szerencsejátékok ezt a típusát.

 

Ha az állami jogalkotók gyorsan fellépnének a sportfogadás jóváhagyása érdekében, akkor az előrejelzett 8 milliárd dollár gyorsan eltörpülhet. Az egész világon széles körben elismert tény, hogy az Egyesült Államok polgárai bírnak a legnagyobb rendelkezésre álló jövedelemmel. Ha növekszik a sportfogadás elérhetősége, egyes szakértők úgy vélik, hogy a 8 milliárd dolláros előrejelzés akár meg is duplázódhat 2026-ra.