25 éves a világrekorder Powerball lottó – 25% kedvezménnyel a 26 milliárdért!

2017-04-20
Szombaton 25 éves jubileumát ünnepli a Powerball lottó, mely 1,58 milliárd dolláros jackpotjával 2016 januárja óta őrzi a minden idők legnagyobb lottónyereményének rekordját.

 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat. 

A Powerball lottó kiinduló jackpotja 40 millió dollár (tehát 11 milliárd forint), az eddigi legnagyobb nyereménye pedig az világrekordnak számító 1,58 milliárd dolláros (azaz 462 milliárd forintos) jackpot volt, melyet 2016. január 13-án vitt el három szerencsés játékos. 

A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball 5+1 rendszerű játék. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

A legelső Powerball sorsolás 1992. április 22-én került megrendezésre, most szombaton ünnepli tehát a játék a 25. évfordulóját. Azon az 1992-es debütáló sorsoláson egyetlen nyertes szelvényt találtak, melyet Indianában adtak fel, és mellyel 5,9 millió dollárt nyertek. A játék hosszú utat tett meg azóta, és

  • 356-szor nyerték meg a jackpotját
  • Több mint 19 milliárd dollárnyi jackpotot utaltak át a játékosoknak
  • Több mint 18 milliárd dollárnyi másodlagos nyereményt zsebeltek be a játékosok
  • Több mint 1,4 milliárd nyertes örülhetett valamekkora nyereménynek

 

A következő, jubileumi Powerball sorsolás 2017. április 22-én, szombaton lesz. A játék stílszerűen ünnepel: a Powerball kínálja a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét: 90 millió dollárt, azaz 26 milliárd forintot - ennél többet most a világ egyetlen más lottóján sem lehet nyerni

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

25. évforduló = 25% kedvezmény

 

Az egyik legnépszerűbb online lottózó, a theLotter  speciális akciót tart a 25 éves jubileum kapcsán: április 21-én és 22-én minden játékos 25% pénzvisszafizetést kap a Powerball lottó árából, melyet bónuszpénz formájában írnak jóvá a játékosi számlán.

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán