256 milliárdos juttatást kap a cseh üzletember a lottócég tőzsdére viteléért

2022-04-25
Karel Komárek milliárdos cseh üzletember 750 millió dollár értékű juttatást kap, miután bevezette a brit nemzeti lottójáték szervezési jogát a jövőben átvevő Allwyn-t a New York-i tőzsdére.

 

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a brit Szerencsejáték Bizottság meglepetésre nem a National Lottery-t már a kezdetektől szervező Camelotnak, hanem az Allwynnak adta a játék további szervezési jogát. 

 

Az Allwyn Entertainement a Camelot liszenszének lejártát követően, 2024-ben fogja átvenni a lottójáték szervezését. Az Ontariói Tanárok Nyugdíjalapjának tulajdonában lévő Camelot 1994-es indulása óta szervezte a brit nemzeti lottójátékot.

 

 

A csehországi Hodonín városában, 1969-ben született Komárek több milliárd eurós vagyonát a cseh olaj- és gáziparba való befektetéssel építette fel 1992-ben indított, KKCG elnevezésű befektetési társaságán keresztül.

 

A KKCG immár 30 különböző vállalatból álló portfóliót üzemeltet különböző ágazatokban, beleértve a technológiai, ingatlan-, szerencsejáték- és energiaágazatot. Az Allwyn, a Komárek KKCG csoportjának leányvállalata Ausztriában, Olaszországban és Görögországban szervez már lottójátékokat, 2024-től pedig ez a cég fogja kezében tartani a brit nemzeti lottójáték szervezését is.

 

A brit National Lottery több százmillió dolláros osztalékot hozhat a tízéves liszensz ideje alatt.