246 milliárdosra nőtt a jackpot, megindult a roham az amerikai lottószelvényekért

2022-07-22
Valóságos lottóláz söpör végig a világon, amint az amerikai Mega Millions lottó főnyereménye már átlépte a 630 millió dollárt, tehát közelít a 246 MILLIÁRD forinthoz!

 

Az izgalom nem véletlen, ez a legnagyobb jackpot, melyet közel másfél éve kínált a világ egyik (ha nem „a”) legnagyobb és legnépszerűbb lottójátéka. Akkor, 2021. január 22-én valamivel több, mint 1 milliárd (!) dollárt nyert egy szerencsés michigani játékos. Ez a mostani csupán az ötödik olyan eset a játék 20 éves történetében, hogy a főnyeremény átlépte a 600 millió dollárt. A Mega Millions eddigi legnagyobb nyereménye egyébként a 2018. október 23-i 1,537 milliárd dolláros jackpot volt, mely egyben a valaha volt második legnagyobb lottónyeremény.

 

Miután négy hónapja senki sem találta el az összes nyerőszámot, a most pénteki főnyeremény 630 millió dollár, tehát úgy 246 milliárd forint, mely egyébként a 29 éven át tartó, életjáradék-szerű kifizetés esetén érvényes. Ha a leendő nyertes nem így, hanem egyszerre, egy összegben szeretné átvenni a nyereményét, ennél valamennyivel kevesebbet kap majd kézhez.

 

A nagy jackpot jó hatással van a szelvényértékesítésre

 

Úgy tűnik, hogy az 500 millió dolláros határ az a küszöb, ahol nagy érdeklődés kezd kialakulni a lottózás iránt. A LottoReport szerint a korábbi átlagos 20-25 millió dolláros forgalom helyett a keddi, 555 millió dolláros sorsolásra már 116 millió dollár értékben vásároltak szelvényt a játékosok. A theLotter és hozzá hasonló nemzetközi online lottózóknál is hatalmas érdeklődésről számoltak be, hiszen a játékosok a technikának hála ma már a világ minden tájáról szerencsét próbálhatnak szinte bármelyik ország lottójátékain. A rohamnak hála a jackpot is egyre gyorsabban növekszik, könnyen elképzelhető, hogy a sorsolásig még a meghirdetett 630 millió dollárt is átlépi majd.

 

MegaMillions gyorstalpaló

 

Az 1996-ban indított Mega Millions az egyik legnépszerűbb államközi lottójáték az Egyesült Államokban, az USA 45 tagállama vesz részt benne.

 

A hetente kétszer - kedden és pénteken - sorsolt Mega Millions 5+1 rendszerű. Az öt főszámot 70, a Mega Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 25 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).  

 

A theLotter Mega Millions útmutatója szerint a játék kiinduló jackpotja 40 millió dollár, az eddigi legnagyobb főnyereménye pedig 1,537 milliárd dollár. A játékra az USA legtöbb tagállamában, illetve az online lottózóknak köszönhetően már világszerte bárhol kaphatóak a szelvények