220 millió eurót remél az ukrán kormány a szerencsejátékokból

2021-01-04
Alakulóban az ukrán szerencsejáték piac

 

Ukrajnában 2009-ben betiltották a szerencsejátékokat, ám a szakértők szerint a tevékenység az árnyékgazdaságban tovább működött – írja a kiszo.net.

 

Danilo Hetmancev, az ukrán parlament pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának elnöke szerint 2021-ben Ukrajnának a szerencsejáték engedélyeztetéséből származó bevételekből 7,5 milliárd hrivnyát (220 millió eurót) kell kapnia. Ezt az összeget az állami költségvetésben is rögzítették. Hozzátette, támogatja a tevékenység legalizálásáról szóló törvényt.

 

A dokumentum előírja, hogy nyerőgépeket üzemeltető termeket csak három vagy öt csillagos, kaszinókat pedig négy vagy öt csillagos szállodákban lehet megnyitni. A vendégek 21 éves koruktól térhetnek be a helyiségekbe.

 

Engedély nélküli ténykedésért büntetőjogi felelősségre vonás alkalmazandó. Első alkalommal a büntetési tétel 170 ezertől 680 ezer hrivnyáig, ismételt szabálysértés esetén 680 ezertől 850 ezer hrivnyáig terjed, illetve szabadságvesztéssel is sújtható.

 

A karpatinfo.net értesülése szerint Ungváron a Kárpátaljai Megyei Rendőrség tisztviselői több házkutatást is végeztek az illegális szerencsejáték-termekben. A korábban indított büntetőeljárás keretein belül a nyomozók bíróság által engedélyezett házkutatásokat tartottak Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron. Ennek következtében a tisztviselők négy állampolgárt lepleztek le, akik e területen dolgoztak. A nyomozók 18 rendszeregységet, 5 táblagépet, 14 ezer hrivnya készpénzt és dokumentumokat fedeztek fel. Az ügyben folyik a nyomozás – olvasható a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,