2020 Ballon d'Or esélyleső: Megint Messi? Ne(y)mar!

2020-03-22
Egyszer túl leszünk a koronavírus okozta krízisen, és a 2020-as évnek is meglesz az Aranylabdás játékosa. Megnéztük, jelenleg kik a legnagyobb esélyesek.

2020 Ballon d'Or: Esélylatolgatás

A Unibet aktuális szorzói (2020.03.22-én érvényes):

  • Messi @ 4.00
  • Mbappé @ 9.00
  • Ronaldo @ 10.00
  • Neymar @ 11.00
  • de Bruyne @ 15.00
  • van Dijk @ 15.00
  • Lewandowski @ 31.00

 

Jelenleg szünetet tart a sportvilág is, de egyszer, hetek, esetleg hónapok múlva azért beindul az élet, és ismét láthatjuk majd a legjobbakat. Megválasztják majd ennek az esztendőnek is az Aranylabdás játékosát, mi pedig akár most is köthetünk fogadásokat az unibetnek köszönhetően.

A esélyeket az élet picikét átírta, hisz azt már tudjuk, sem Eb-t, sem Copa Americát nem rendeznek, így a játékosoknak a klubokban nyújtott teljesítménye sokat nyom majd a latba. Szinte mindent. Az egészen biztos, hogy a győztes a top5 bajnokságból kerül ki, és nagyon fontos, hogy melyik együttes nyeri majd a BL-t, ha majd egyszer folytatásra kerül sor valamilyen módon, ami sajnos még odébb van.

 

Szünet a Bajnokok Ligája sorozatban (is)

A Bajnokok Ligája sorozat a koronavírus megjelenése miatt félbeszakadt, de azt már tudjuk, a Liverpool kiesett. Így van Dijk, Mané és Salah esélyei az Aranylabdára drasztikus módon csökkentek. A Liverpool bajnoki címe biztos, de ez kevés. A Manchester City kiejtheti a Real Madridot, de a Real Madridnak jelenleg nincs top favoritja, míg a City-nél de Bruyne az egyik jelölt, de a BL-ben gólok és gólpasszok terén is nagyon gyengén áll a belga. Neki is jól jött volna az Eb, Belgium az egyik favoritja lett volna a tornának. Így de Bruyne-t is kihúzhatjuk.

 

A PSG ászai

Neymar 11.00-es odds mellett fogadható az, Mbappé szorzója 9.00-es az Unibet fogadóirodánál. A PSG a BL-ben már ott van a top8 között, ez pedig nagy előny, hisz ez már tény. Mbappé a BL-ben 5 góllal és 4 gólpasszal áll jelenleg, Neymar nincs a top játékosok között egyik kategóriában sem. Ami a Ligue 1-t illeti a PSG bajnoki címe gyakorlatilag tény. Ott Mbabbé 18 góllal áll, meg Neymarnak 13 van, gólpasszok terén Neymar áll jobban, neki 6 van, a fiatal francia titánnak 'csak' 5.

Igen ám, de ne feledkezzünk meg di Mariáról, akinek a Ligue 1-ben 14 gólpassza van, és 8 gólja, ami szintén nem akármi! A BL-ben is van 4 gólpassza, jó kérdés, hogy surranó pályán nem érhet-e oda.

 

CR7 és Messi, akik mindig favoritok

Cristiano Ronaldo mindig favorit, ám egyelőre a Juve bajnoki címe is kérdéses, meg az is, hogy a BL-ben továbbjut-e a csapat. A Lyon ellen az első meccset 1-0-ra bukta a Juve, a bajnokságban, azaz a Serie A-ban a Lazióval van harcban a Juventus az elsőségért. CR jelenleg Immobile mögött 2. a góllövőlistán, hat gól a lemaradása. Szóval sanszos, hogy a Juvénban focizó Ronaldónak lesz 2020-ban egy szem bajnoki címe, de képtelenség, hogy ez elég bármire is. Persze ha a Juve mondjuk egy CR mesterhármassal majd fordít a Lyon ellen, mindjárt változnak az esélyek.

Messi, hasonlóan CR-hez mindig favorit. Viszont Ronaldóhoz hasonlóan azért Messi sem lesz fiatalabb, a Juvéhoz hasonlóan a Barca sincs a csúcson eddig. A Barcelona jelenleg vezet a LaLigában, de felváltva hullajtják a pontot a Madriddal, nem igazán lehet megmondani, ki nyeri a LaLigát. A BL-ben talán otthon a Napolit kiejti a katalán csapat, ezt megszavazzuk a Blaugranának. Messi a BL-ben a gólok és gólpasszok terén sem áll kimagaslóan, ám a LaLigában mindkét listát vezeti, és jó eséllyel meg is nyeri. De ez mit sem ér, ha mondjuk a Real Madrid lesz a bajnok. Kupagyőztes ugye már a Barca (és a Madrid) sem lehet.

 

Lewandowski, aki mindent vihet, és talán még az sem elég?!

A lengyel gólvágó szorzója 31.00-es, ami így elsőre picit két meglepő. Meglepően magas! A Bayern ugyanis nagyon elkapta a fonalat a Bundesligában, tavasszal szárnyal, és már 4 ponttal vezet. Lewa 23 meccsen játszott, és 25 gólnál tart, 4 góllal előzi meg a lipcsei Wernert. A BL-ben a Chelsea ellen a top16 közötti visszavágót otthon 3-gólos előnyből várja a München, a továbbjutás nem lehet kérdéses. Lewandowski ott is az élen áll a góllövőlistán, 11 góllal vezet, és mivel a 10-gólos Haaland már nem játszik idén a BL-ben, így Lewa gólkirályi címe ott nagyjából borítékolható. A Bayern természetesen a DFB Kupában is áll, ha túljut a Frankfurton, akkor a Leverkusennel, csoda esetén a Saarbrückkennel játssza a finálét. Itt a kupában egyelőre Hennings vezet 4 góllal, de Lewa is 3-nál tart, és egy meccse minimum van, de valószínűleg lesz az kettő is.

Lewa mindent vihet, nyerhet bajnokságot, kupát és BL-t, mindhárom sorozatban gólkirály lehet jó eséllyel. Márpedig akkor minimum ott a helye a top5-ben, vagy sokkal inkább háromban, és akkor már a most 31.00-odds, aligha lesz 31.00-es ... Amíg Ronaldónak, Messinek, Mbappénak vagy Neymarnak nagyobb a PR értéke, addig Lewa velük nem veheti fel a versenyt ebből a  szempontból. Viszont az említett négy spílernek nagy érvágás, hogy a Copa és az EB törlésre került, Lewa szempontjából ez nem akkora hátrány, sőt inkább előny. Nem rossz ez a 31.00-es odds, csak összehasonlítás képpen, a willhillnél a lengyel játékos szorzója majdnem az unibetes fele, mindössze 17.00-es a szorzó.

Címkék: sportfogadás, tipp,