1 milliárdot nyert a születésnapján egy férfi

2023-08-25
De csak egy hónap múlva fedezte fel, hogy 3 millió dollárt nyert a lottón

 

Július 4. nagy nap az amerikai történelemben, és nagy nap volt egy Utah állambeli férfi számára is, akinek születésnapja egybeesik a nemzet születésnapjával. Idén ez volt az a nap, amikor tudtán kívül milliomossá vált.

J. Refugio Gonzalez Almeida ugyanis a függetlenség napi hétvégén vásárolt egy 3 millió dolláros Mega Millions lottószelvényt, de csak egy hónappal később jött rá, hogy nyert.

Mivel Utah azon pár államok egyike, ahol nem lehet Mega Millions szelvényeket kapni, Almeida a július 4. előtti héten az idahói Maladba utazott, hogy megvegye lottószelvényeit a 400 millió dolláros jackpot reményében. Szerencséjét nem bízta a véletlenre, elmondása szerint sok szelvényt vett. "Az összes játékot megvettem, beleértve a Mega Millions-t is" - mesélte az Idaho Lottery munkatársainak. Saját bevallása szerint gyakran előfordul, hogy több szelvényt is vesz. "A lottózás a hobbim." - mondja.

Fotó: Idaho Lottery

Mivel nem nyerte meg a pénteki jackpotot, szombaton ismét visszament Maladba. "Arra gondoltam, hogy július 4-re mindenképp kell egy szelvény" - mondta. Jól érezte, hiszen mint később kiderült, a szelvényén lévő számok megegyeztek a kedd esti sorsolás első öt nyerőszámával - csak a Megaball nem stimmelt. Szelvényéhez megvette a Megaplier elnevezésű nyereménytöbbszöröző opciót is, így megháromszorozta az egyébként 1 millió dolláros nyereményét, tehát összesen 3 millió dollárral lett gazdagabb.

A mit sem sejtő férfi egy hónappal később ismét visszatért Maladba, és végre ellenőrizte a szelvényeit. "Volt egy 2 dolláros és egy 8 dolláros nyereményem, nem sok. Aztán beolvasták ezt és azt mondták, hogy vigyem el a Lottó Bizottsághoz. Szóval itt vagyok" - mondta Almeida, kezében a nyertes szelvénnyel. A szerencsés férfi azt nyilatkozta, hogy a nyereményt be szeretné fektetni, nem tervez különösebben nagyobb vásárlást.