1 milliárd dollárért adják el Las Vegas egyik ikonikus kaszinóját

2021-12-27
Az MGM Resorts a hírek szerint 1,075 milliárd dollárért adja el a Hard Rock Internationalnak a Mirage hotelt és kaszinót.

 

Az MGM Resorts 21 év után eladásra bocsátja Las Vegas kaszinó-főutcájának, a Stripnek egyik legikonikusabb épületét, a 30 méter magas vulkánjáról (is) ismert Mirage-t. A vállalat azzal indokolta a döntését, hogy már nem akar többet invesztálni a 32 éves ingatlanba - a hírek szerint a Hard Rock International 1,075 milliárd dollárt fizet a lehetőségért.

 

Az MGM körülbelül egy tucat ingatlannal rendelkezik Las Vegasban, köztük olyan híres-nevezetes létesítményekkel, mint a Bellagio, az MGM Grand és a Mandalay-Bay. A Mirage 1989-ben nyílt meg az előző tulajdonos, Steve Wynn vezetésével, és 2000-ben vásárolta meg az MGM.

 

 

 

Az MGM az adók és az egyéb költségek levonása után nagyjából nettó 815 millió dollárt kereshet az üzlettel. A vállalat a megállapodás értelmében három éven keresztül ingyen licenszeli a Mirage márkanevet a Hard Rocknak, amíg le nem zárul a márka újratervezése. A Hard Rock közleménye szerint egy gitár tematikájú szállodát terveznek nyitni a 32,4  hektáros területen.

 

Nem a Mirage az egyetlen ingatlan, mely az elmúlt években gazdát cserélt Las Vegasban. 2019-ben az MGM 825 millió dollárért adta el a Circus Circust, és vegyesvállalatot alapított a Blackstone (BGB) magántőke társasággal, hogy megszerezze a Bellagio ingatlanát, majd 4,25 milliárd dolláros megállapodás keretében visszabérelje azt az MGM Resorts-nak.

 

Az MGM a pénzből dollár milliárdokat fektet be egy új kaszinóba Oszakában, Japánban, és bővíti sportfogadási hálózatát az Egyesült Államokban. Nem hagyja el teljesen a Las Vegas Stripet sem, szeptemberben bejelentették, hogy 1,6 milliárd dollárért megvásárolja a Cosmopolitant, a tranzakció várhatóan jövőre zárul le.

 

Címkék: kaszinó,