1,9 milliárd dollár - soha nem lehetett még ekkora összeget nyerni a lottón

2022-11-07
Világrekord méretűre, forintban számolva 767 milliárdra hízott a Powerball lottó főnyereménye.

 

Mivel a szombati sorsoláson sem volt telitalálatos szelvény, 1,9 milliárd dollárra (767 milliárd forintra) nőtt az egyik legnépszerűbb amerikai lottójáték, a Powerball főnyereménye. Még soha, egy lottójátékon sem lehetett ilyen nagy összeget nyerni - egyébként a korábbi rekordot is ez a lottó tartja. Az eddigi legnagyobb, 1,586 milliárd dolláros nyereményt három szerencsés játékos, három külön államban (Kaliforniában, Floridában és Tennessee-ben) nyerte meg 2016 januárjában. 

 

A Powerballon utoljára augusztus 3-án volt telitalálatos, akkor 206,9 millió dollárnak örülhetett a szerencsés illető.

 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat.

 

A hetente háromszor – hétfőn, szerdán és szombaton - sorsolt Powerball 5+1 rendszerű. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Powerball szelvényeket az USA 45 tagállamában lehet megvásárolni, illetve most már szinte a világon bárhonnan, hiszen a nagy nemzetközi online lottózókban bárki bárhonnan beszerezheti a szelvényeket.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán