1,4 milliárdot érő házat nyertek tombolán, most szabadulnának tőle

2022-10-21
A szerencsés házaspár 12 ezer forintnak megfelelő összeggel szállt be egy jótékonysági tombolába

 

Az 58 éves Uttam Parmar és felesége augusztusban 3 millió angol font (1,4 milliárd forint) értékű házat nyert egy jótékonysági tombolasorsoláson, egy olyan helyen, amelyet a brit média „az ország egyik legkívánatosabb részének” minősített. Úgy tűnik azonban, hogy nem feltétlenül ragaszkodnának a paradicsom ehhez a kis szeletéhez, és komolyan fontolgatják, hogy eladják az ingatlant.

 

A teljesen berendezett ház a délnyugat-angliai Cornwallban található, amelyet az Atlanti-óceán, a La Manche csatorna és a Tamar folyó határol. Az ingatlanról akadálytalan a kilátás a „Teve torkolatára”, és a ház gyakorlatilag minden szegletéből csodás panoráma tárul az ott élők elé.

 

A fő hálószoba akkora, hogy el lehet tévedni benne, és még további három hálószoba is található a házban, amelyek szintén akkorák, hogy egy New York-i lakás lakója azt hinné, hogy egy kastélyban van. Természetesen mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik. A házat egy 20 ezer négyzetméteres csodás birtok veszi körbe, melyhez saját strandok és partszakaszok is tartoznak.

 

 

Miután a Parmarék megtudták, hogy megnyerték a tombolát, elkezdték feltárni a lehetőségeiket. Egy ingatlanügynök azt mondta nekik, ha nem akarnak beköltözni, akár 15.000 fontért (7 millió forintért) is kiadhatják havonta, de természetesen az eladás is egy opció. Most úgy tűnik, hogy az utóbbit fontolgatják, legalábbis igencsak érdekli őket, hogy mennyit kaphatnak a birtokért. Első körben licitre tették fel az ingatlant, kiinduló árnak 4 millió fontot, tehát úgy 1,9 milliárd forintot jelöltek meg.

 

Mr Parmar egyébként saját bevallása szerint mindig is szerencsés embernek tartotta magát csodálatos családja és egyéb kisebb nyereményei (egy tévé és egy asztalka) miatt, de sosem gondolta volna, hogy egyszer egy ilyen palotát is nyerni fog. 

 

A nyeremény természetesen alaposan megváltoztatja Uttam életét, aki 18 éve dolgozik az Alps Alpine üzemeltetési vezetőjeként. A férfi 32 éve házas, felesége, az 53 éves Raki 23 évig dolgozott a regionális rendőri hatóság munkatársaként. A pár fia, Aaron (26) pedig Londonban él, és felsővezetőként dolgozik egy biztosítónál.

 

A tombola – melynek fődíját Parmarék megnyerték - a vérrákban szenvedőket segítő Blood Cancer UK adománygyűjtésének a része volt, és 1 millió font adományt eredményezett a jótékonysági szervezet számára. Az Omaze online adománygyűjtő szervezet– mely a sorsolást szervezte - az adókat és a papírmunka költségeit is fedezte, sőt még 50 ezer fontnyi készpénzt (úgy 23,5 millió forintot) is biztosított Parmaréknak, hogy segítsék az átköltözésüket és beilleszkedésüket – bár a ház egyébként teljesen be volt rendezve.

 

Az Egyesült Királyságban rendkívül népszerűek a különböző tombolák és lottójátékok, létük égetően szükséges bevételeket jelentenek a jótékonysági szervezetek számára. Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottságának adatai szerint 2020-ban több mint 367 millió angol font (174 milliárd forint) bevétel keletkezett ilyen módon jótékonysági célokra. A tombolák részvételi költsége általában viszonylag alacsony, némelyik már 1 fontért is elérhető, például most egy tombolára, melynek főnyereménye egy, a spanyolországi Marbellában lévő ház, 10 szelvényt adnak 10 fontért.

 

Magyarországon az ilyen jellegű tombolák nem terjedtek el, de bőven futja majd a nyereményéből egy ilyen luxusingatlanra annak a játékosnak, aki megkaparintja a nemzetközi online lottózókban is elérhető Powerball lottó főnyereményét. A szombati sorsoláson nem kevesebb, mint 550 millió dollár, azaz úgy 231,6 milliárd forintos jackpot várja a játékosokat, melyből igen szép ingatlanok vásárolhatóak a világ bármely táján. 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán