18 ezer dolgozót küld el a kaszinóóriás

2020-09-07
A koronavírus-járvány következményeként elbocsátja alkalmazottainak több mint egynegyedét, 18 ezer munkavállalót a szállodákat és kaszinókat üzemeltető MGM Resorts International az Egyesült Államokban.

 

Az Egyesült Államokban hosszú ideig magas maradt az új koronavírusos fertőzöttek száma, ami számos ágazat fellendülését hátráltatja, köztük a szállodaiparét, a közlekedési szektorét és a szórakoztató szféráét. Az idegenforgalom gyengesége is fékezi a kaszinóiparág talpra állását.

 

A kaszinókat márciusban zárták be az Egyesült Államokban, az alkalmazottakat pedig fizetés nélküli szabadságra küldték. Szigorú megkötésekkel csak júliusban nyithattak ki újra a játéktermek, amelyekben be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait és a vendégek számát a befogadóképesség 50 százalékában korlátozták.

 

Az amerikai szövetségi törvények értelmében a vállalatoknak el kell bocsátaniuk azokat a munkavállalókat, akik több mint hat hónapja vannak fizetés nélküli szabadságon. Az MGM Resorts International érintett munkavállalóinál augusztus 31-én járt le ez a határidő.

 

A CNBC amerikai hírtelevízió értesülései szerint Bill Hornbuckle, a vállalat vezérigazgatója az elbocsátott munkavállalóknak pénteken elküldött levelében azt ígérte, hogy visszaveszi őket, ha a helyzet javulni fog. Elismerve, hogy jelenleg bizonytalannak tűnik a jövő, a vezérigazgató úgy fogalmazott, nagyon bízik abban, hogy végül átmenetinek bizonyulnak a nehézségek.

 

Az MGM Resorts International a legnagyobb szálloda-kaszinó üzemeltető Las Vegasban, amely a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. Bár Nevadában már június elején feloldották a zárlatot, a szállodák és kaszinók konganak az ürességtől. Az MGM két nagy kaszinó-szállódája, a Las Vegas-i Park MGM és a New York-i Empire City még mindig zárva tart.

 

A Las Vegast felkereső turisták száma 61 százalékkal, 1,44 millióra csökkent júliusban.

 

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó,