17 illegális szerencsejáték teremben razziáztak az osztrák rendőrök

2021-07-19
Az osztrák pénzügyőrség június végén 17 olyan helyszínen hajtott végre összehangolt rajtaütés-sorozatot, ahol a feltételezések szerint illegális szerencsejáték szokott folyni. A létesítmények közül a razzia időpontjában 16 üzemelt, ezeket bezáratták.

 

A bárnak illetve étteremnek álcázott létesítmények között a hatóságok szerint „szinte tökéletes riasztó rendszer volt kialakítva”, hogy értesíteni tudják egymást, ha megjelennek az ellenőrök. Ezért is kellett a pénzügyőröknek összehangolt razziát tartaniuk, hogy ne tudják egymást értesíteni a különböző helyszínek üzemeltetői. 

 

A minisztérium szerint a játékbarlangok többsége eldugott helyeken, például zárt sikátorokban található, és csak személyes ellenőrzés után lehet belépni. A rendőrök a létesítmények mindegyikében 17 nyerőgépet találtak, melyek közül öt le volt csavarozva, így a tűzoltók segítségét kellett kérniük az elmozdításukban.

 

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a műveletet intenzív előzetes nyomozás előzte meg, és a létesítmények tényleges üzemeltetőit kiterjedt nyomozással keresik.

 

„Összesen 91 készüléket foglalt le és szállított el a pénzügyőrség. Gratulálok a pénzügyőrségen dolgozó kollégáimnak a szerencsejáték-maffia elleni rajtaütéshez és szakmai munkájukhoz." – nyilatkozta elégedetten Gernot Blümel pénzügyminiszter a razziát követően.

 
Címkék: nyerőgép,