16 milliárdot nyert a lottón a munkahelyén vásárolt szelvénnyel

2020-03-06
A minimálbéres, 22 éves áruházi szatyorpakoló 70 millió dollárt nyert a kanadai lottón.

 

Mihez kezdene egy 16 milliárd forintos lottófőnyereménnyel? A 22 éves Gregory Mathieu számára ez már nem csak hipotetikus kérdés… Az eddig minimálbérért dolgozó áruházi munkás azt mondja, hogy a tartomány történetének eddigi legnagyobb lottónyereményét hét tagú családjával együtt fogja kiélvezni.

 

És a jövőben nem kell aggódnia, hogy hogyan húzza ki egyik fizetési csekktől a következőig, hogy mikor mondja fel a szolgálatot a lerobbant autója, és hogy miből fizeti ki a lakbért. „Nem kell többet azon agyalnom, hogy hogyan fizetem ki a lakásomat a 12,55 dolláros órabéremből.” – ismerte be a riportereknek, miután átvette a Loto-Québec hatalmas csekkjét, rajta a hét nullával. „Pénzügyileg most jól vagyok.”

 

 

Mathieu már azt is tudja, hogy mi lesz az első nagy vásárlása. „A kocsim az utolsókat rúgta. Úgyhogy veszek magamnak egy új autót.” Azt is bevallotta, hogy valószínűleg nem megy vissza a munkahelyére, ahol az autója még mindig ott áll a parkolóban, betemetve a hó alatt. Azért hagyta ott, mert mikor rájött, hogy nyert, sokkos állapotba került, és a testvérét kellett megkérnie, hogy vigye haza.

 

“Soha nem gondoltam volna, hogy nyerek.” – mondta Mathieu. „Nem hittem a szemeimnek, és még most sem tudom elhinni. Le kellett ülnöm, mert nem tudtam sem megszólalni, sem gondolkodni.”

 

Mathieu először az édesanyját, Sandra Julient hívta fel. „Gregory, nem szívatsz?” – kérdezte. Ő kérte meg Mathieu-t, hogy vegyen egy lottószelvényt a szupermarketben, ahol dolgozott.

 

Bár még mindig nem dolgozták fel teljesen a nyeremény hírét, az asszony azt mondja, hogy az egész családdal osztozni fognak a nyereményen, és továbbra is „szoros egységet fogunk alkotni. Tudom, hogy a pénzzel nem lehet boldogságot venni. De a család a boldogságot jelenti.”

 

Mathieu elmondta, hogy a szelvényt egy keddi napon vette – halott nagynénje születésnapján – körülbelül este 9:40-kor, csupán 20 perccel a bolt zárása előtt. Véletlenszerű számokat játszott meg.

 

Édesanyja testvére pont egy évtizede halt meg, és ezért a 10-es szám is felkerült a szelvényre, annak jeléül, hogy fentről figyel rájuk – a hattagú család egy mobil házban élt, és ketten aludtak egy szobában. Most azt tervezik, hogy együtt elutaznak valahova, vesznek pár mély lélegzetet, és megpróbálják kitalálni, hogy hogyan tovább multi-milliomosként.

 
Hasonló "problémái" lehetnek majd annak a szerencsés játékosnak is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét kínáló Powerball lottó szombat esti, 100 millió dolláros, azaz 30 milliárd forintos jackpotját. Ez az összeg háromszor nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 8 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel.
A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, az online lottózóknak köszönhetően a világ bármely részéről próbálkozhatnak a szerencsevadászok.