14 milliárddal gazdagabban jöttek ki a rekordhosszú karanténból

2021-10-29
Egy melbourne-i házaspár 60 millió dollárt nyert a lottón a világ eddigi leghosszabb karanténjának feloldása előtti napon.

 

Október 22-én, 262 nap után véget ért a világon elrendelt eddigi leghosszabb karantén az ausztráliai Melbourne-ben és környékén. A helyzet ennek ellenére továbbra sem rózsás - az új koronavírusos esetek száma rekord közeli, a kocsmák, éttermek és kávézók azonban most újra kinyithatnak.

 

Egy melbourne-i házaspár számára duplán emlékezetes marad ez az október, hiszen pont a karantén feloldása előtti napon, október 21-én nyerték meg a Powerball lottó 60 millió ausztrál dolláros, azaz úgy 14 milliárd forintos főnyereményét a 7, 17, 11, 28, 30, 2, 27 + 11 számsorral.

 

A fellegekben járó pár azt tervezi, hogy egyből nyugdíjba vonul. A pénz egy részéből vesznek egy új házat és autót, nyaralni mennek és segítenek a gyermekeiknek. A férfi azt mesélte a lottótársaság munkatársainak, hogy nem sokkal a sorsolást követően fedezték fel, hogy hihetetlen összeget nyertek, de kellett nekik egy kis idő, hogy leülepedjen bennük a hír.

 

“Fantasztikus hír. Tegnap este tudtam meg, mikor tévét néztem a feleségemmel. Egyből tudtuk, hogy nyertünk. Sírtunk és sikítoztunk. Hihetetlen volt. Fantasztikus volt. Azóta is próbálunk lenyugodni.” – nyilatkozta a férfi. Elmondása szerint „igazán borzalmas” évük volt, de ez a nyeremény mindenért kárpótolja őket. „Nagyon kemény év volt ez számunkra – tényleg szörnyű. De ez most mindent megváltoztat. Egy álom valóra válása ez. Mindig erről a pillanatról fantáziáltunk, és most itt van, multimilliomosok vagyunk. Nagyon-nagyon hálásak vagyunk. Olyan ez, mint egy álom.”

 

A házaspár elmondása szerint először kifizetik a házukon lévő jelzálogot és egyéb adósságaikat, majd keresnek egy új házat és egy új autót maguknak, majd lefoglalnak egy jó kis nyaralást.

 

Hasonlóan tehet majd az a szerencsés is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb főnyereményét kínáló olasz Super Enalotto jackpotját. A nagy amerikai lottójátékok jackpotjainak kipörgését követően most ugyanis az nem túl gyakori helyzet állt elő, hogy egy európai ország lottója kínálja a legnagyobb főnyereményt, egész pontosan 101,1 millió eurót, azaz 36,7 milliárd forintot