10 tipp a kaszinók taktikájának legyőzésére

Egy korábbi kaszinó-alkalmazott összeszedett pár tanácsot, melyekkel hatékonyan védekezhetünk azok ellen a pszichológiai trükkök ellen, melyekkel a kaszinók élnek annak érdekében, hogy minél jobban beszippantsák a játékosokat.

 

Ezeket a trükköket mi is bemutattuk már korábban, most lássuk, hogy hogyan győzhetjük le őket:

 

10 – Ismerd az esélyeket

Ez elég alapnak tűnik, de valójában meglepően sok ember gondolja úgy, hogy előnyben vannak a Házzal szemben. Függetlenül attól, hogy milyen jól játszol, mennyire vagy tapasztalat a játékban, vagy milyen technikát használsz, a kaszinók előtted járnak. A oddszok az ő javukra vannak meghatározva, és míg a játékos rövidtávon nyerhet, végül veszíteni fog. Ha valaki tisztában van ezzel, segíthet, hogy tiszta maradjon a feje.

 

 

9 – Csak annyi legyen nálad, amennyit elveszíthetsz

Sokszor kérdezték tőlem, meséli a régebben kaszinóban dolgozó szerző, hogy melyik gépen történt a leggyakrabban kifizetés az adott kaszinóban, és én mindig ugyanazt válaszoltam: „Az, amelyiknek az elején az ATM felirat van.” Mikor valaki elhatározza, hogy ellátogat egy kaszinóba, azt kell feltételeznie, hogy veszíteni fog, és ilyen módon kell kezelnie a helyzetet. Előre el kell határozni, hogy mennyit szánunk az esti szórakozásra, és semmivel több pénzt nem szabad magunkkal vinni. A csekkfüzetet és a hitelkártyákat otthon kell hagyni. Ha az összes zsebedben lévő pénzt eljátszottad, indulás haza!

 

 

8 – Figyelj a pénzedre

Megint nyilvánvalónak tűnik, de ez is olyasvalami, amit gyakran elfelejtenek a szerencsejátékosok. Mindig figyelni kell a nyerési-veszítési arányra. Minden pillanatban pontosan tudni kell, hogy mennyit költöttél, és mennyit nyertél azóta, hogy elkezdtél játszani. Nem tűnik soknak, mikor valaki egy aprópénzzel működő gépbe dobálgatja az érméket, de aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már több ezernél jársz.

7 – Tudd, mikor kell kiszállni

A kaszinók előszeretettel idézgetik azt a régi mondást, miszerint „A győztesek sosem adják fel,  akik feladják sosem győznek”, de a szerencsejátékokra pont az ellenkezője igaz. A szerző azt ajánlja, hogy mindenki ragaszkodjon ahhoz a szabályhoz, hogy csak az a játékot játssza, amit eredetileg elhatározott, és abban a pillanatban, hogy legalább kétszer annyija van, mint amennyivel jött, álljon fel, és távozzon. Ugyanúgy, ahogy a kis veszteségek, a kis nyeremények is gyorsan összeadódnak. 

 

 

6 – Figyeld az órát

Jó oka van annak, hogy  nagyon kevés olyan kaszinó létezik, ahol vannak órák, vagy ablakok. Ezt ellensúlyozandó, viselj karórát, vagy ellenőrizd rendszeresen a telefonodon, hogy mennyi az idő. Mindig pontosan tudnod kell, hogy éppen mennyi ideje ülsz az asztalnál, vagy egy gép mellett. Ha negyed óránál tovább vagy ugyanazon a helyen, és még nem égtél le, épp itt az ideje, hogy távozz. Érdemes lehet riasztást beállítani a telefonra, és ha az megszólal, fel lehet állni, és el lehet indulni.

 

 

5 – Ne igyál!

Az alkohol eltompítja az érzékeket, és rontja az ítélőképességet; ezért ajánlgatnak folyton ingyenes italokat a kaszinókban. Szerencsére ezt a taktikát olyan könnyű kivédeni, mint kimondani azt, hogy „Nem kérek, köszönöm.” Természetesen a pincérnő továbbra is kísérteni fog, hiszen az a munkája, hogy ott tartson az asztal mellett, vagy a gép előtt. Ha egy jó kifogásra van szükséged, mondhatod azt, hogy te vezetsz, és ilyenkor általában békén hagynak. Emlékezz: nem kényszeríthetnek arra, hogy elfogadd az italt ;)

 

 

4 – Tarts szünetet

Mikor kaszinóban dolgoztam – meséli a szerző, sokszor láttam, hogy az emberek órák hosszat ugyanott ülnek. Néha (gyakrabban, mint gondolnánk) még a vécére sem mennek ki, egyszerűen elintézik ott, helyben (?!?! – a szerk.). Néha utána átülnek egy másik székbe, de az is előfordul, hogy ott maradnak a saját mocskukban, és játszanak tovább. Ilyen a mohóság. Fontos tanács: időről időre állj fel, és sétálj egy kicsit. Menj ki az étterembe (ha van), és igyál egy üdítőt. Használd ki ezt a kis szünetet, és ellenőrizd a nyerési/veszítési arányodat, és ha kiderül, hogy pozitívban vagy, ideje, hogy hazafelé indulj.

 

 

3 – Csak semmi szisztéma

Nincs hiány az olyan emberekből, akik olyan jól bevált módszereket próbálnak meg eladni, amikkel állítólag legyőzhetőek a kaszinók. Úgy tűnik, mindenkinek van egy működő „szisztémája”, de ha utánanézel, rájössz, hogy könyvértékesítésből, nem pedig a szerencsejátékokból szerezték a vagyonukat. Ha minden ilyen szisztéma olyan jól működne, mint ahogyan állítják, hogy lehetnének még mindig talponmaradt kaszinók? És hogyhogy a kaszinók vezetői nem olvasták ezeket a könyveket? Nincs olyan tökéletes rendszer, amivel meg lehet verni azokat az oddsokat, melyek a Háznak kedveznek, és pénzkidobás kipróbálni őket. A szerencsejáték nagyrészt a szerencséről szól, és ebbe a tényezőbe nem szólhatsz bele. 

 

 

2 – Rejtett költségek

Manapság sok nyerőgép a megjátszott érmék számától függő kifizetési szinteket ajánl. Különösen fontos megjegyezni, hogy vannak úgynevezett progresszív gépek, melyek különböző kaszinóbeli más gépekkel vannak egy központi mega-jackpot rendszerbe kötve. Gyakran van olyan, hogy ahhoz, hogy megnyerhessük a nagy jackpotot egy maximális számú érmét kell megjátszani. A cikk szerzője két alkalommal is tanúja volt annak, hogy valaki kipörgette a nyerő kombinációt (és nyert egy kisebb jackpotot), de „elveszítette” a nagy lóvét, mert nem játszotta meg a maximális érmeszámot. Ennek a szabálynak persze szerepelnie kell a gépen, de a kaszinók nagyon jók abban, hogy különféle színes design-elemek közé rejtsék a fontos figyelmeztető feliratokat.

 

 

1 - Kifizetés

A kaszinók pénztárosait arra tanítják (vagy, ha gépek helyettesítik őket, akkor úgy vannak programozva), hogy a lehető legnagyobb címletű bankjegyeket adjanak a kifizetésnél. Ez azért van, mert tudják, hogy a visszafelé úton át kell haladnod a labirintuson, és lehet, hogy kísértésbe esel valamelyik gép csábításának. Leülsz, hogy játssz „csak egy dollárért”, csakhogy aztán rájössz, hogy a legkisebb bankjegyed az ötdolláros… 

 

 

Persze nem lehet azt mondani, hogy soha senki nem nyer. A valóságban a kaszinók tele vannak nyertesekkel, olykor-olykor nagy nyertesekkel. De ha megkérdezünk néhányat közülük, hogy mennyit költöttek mire idáig jutottak, a számok árulkodóak lesznek. Nagyon ritkán lehet nagy mennyiségű pénzt nyerni anélkül, hogy túlzott összegeket fizetnénk ki a cél érdekében. Meg lehet nézni, hogy a kaszinónyertesek (legnagyobbrészt) az 50-es éveikben járnak, vagy még idősebbek. Másnak nincs arra ideje, hogy egész nap egy nyerőgép előtt álljon, és érméket dobáljon bele. 

Persze előfordul, hogy néha szerencséje van az embernek. Volt olyan, hogy a szerző besétált egy kaszinóba két dollárral, és két órával később hússzal jött ki. De volt, hogy bement hússzal, és 15 perc múlva már nem volt semmije. 

És hogy szerinte mi a legjobb módszer a nyerésre? Ne játssz! De ha már muszáj, akkor ezek a tippek segíthetnek, hogy kicsit javítsd az esélyeidet.

 

Forrás: Listverse

Címkék: kaszinó,