Három hét alatt háromszor nyert kaparós sorsjegyen

2014-04-28
Christopher Kaelin valószínűleg a világ legszerencsésebb embere: három egymást követő héten nyert ugyanazzal a sorsjegytípussal, összesen közel 62 millió forint értékben!

 

“Először, csak annyit tudtunk kinyögni, ’Úristen!’. Hihetetlen érzés volt, egyszerűen nem tudtuk elhinni.” mesélte Kaelin a HuffPostnak április elején, mikor 25 ezer dollárt (5,6 millió forint) nyert egy kaparós sorsjeggyel. „A menyasszonyom és én egy ebéddel ünnepeltük meg a nyereményt. Mikor megálltunk egy benzinkútnál, elhatároztam, hogy veszek még egy keresztrejtvény típusú sorsjegyet, és azon is nyertem 1.000 dollárt (nagyjából 224 ezer forintot).” – mondta Kaelin az illinoisi lottótársaság munkatársainak a nyeremény átvételekor. 

 

A férfi egy héttel később ismét visszatért ahhoz a chicagoi újságoshoz, ahol az első nyertes szelvényt vette, ismét kért egy ugyanolyat, aztán visszament az irodájába. Ott lekaparta, és a sorsjegy ismét 25 ezer dolláros (5,6 millió forintos) nyereményt rejtett!

 

Útban a lottótársaság felé azonban rájött, hogy rosszul nézte a szelvényt. „A liftben nézegettem a sorsjegyemet, és rájöttem, hogy a tízedik szót nem vettem észre. Kiderült, hogy így nem 25 ezer, hanem 250 ezer dollárt (56 millió forintot) nyert!”

 

 

“Csak egy megérzés volt” – válaszolta Kaelin arra a kérdésre, hogy miért döntött úgy, hogy egy harmadik sorsjegyet is vesz ugyanott, ahol az első szerencsés szelvényt is vette. „Az emberek azért játszanak lottójátékokat, mert remélik, hogy nyernek.”

 

“Az, hogy valaki három ekkora nyereményt érjen el három hét alatt, meglehetősen szokatlan.” – közölte az illinoisi lottótársaság szóvivője, Mike Lang a HuffPost-nak adott interjújában. „Nem állíthatom biztosan, hogy ez az első ilyen eset, de személy szerint én nem emlékszem ilyesmire 1990 óta, mióta itt dolgozom.”

 

Bár az egymást követő nyeremények igen ritkák, Fortuna istennő, már korábban is meglátogatott többször egy-egy lottónyertest. Márciusban például egy virginiai pár lett váratlanul dollármilliomos, mikor egy hónap alatt háromszor is nyert a lottón. 

 

Kaelin nyereménye ugyan csekélyebb az övékénél, de amint a HuffPostnak elmondta, örül annak, amennyit nyert, mert így nem kell annyi adót fizetnie. 

“És legalább nem kell aggódnom az olyan történetek miatt, mint hogy valaki nyer 50 millió dollárt, aztán zaklatják az emberek, meg ilyesmik.” – vallotta be a férfi, aki azért beismerte, hogy a telefonja így is folyamatosan cseng, mióta megjelentek róla a hírek. „Ez az összeg már változást hoz az életemben, de azért nem akkora, hogy problémát jelentsen.”

 

Kaelin, aki egyébként sem babonásnak sem fatalistának nem tartja magát, azt tervezi, hogy a nyereményből visszafizeti a diákhitelét, vesz egy házat, és kifizeti az esküvőjét, a többit pedig félreteszi a lánya főiskolai tanulmányaira.