Géphibára hivatkozva nem fizeti ki a kaszinó a 8 millió dolláros jackpotot

2015-11-19
Egy portlandi hölgy kipörgette a Lucky Eagle Casino egyik nyerőgépének 8 millió dolláros, azaz nagyjából 2,3 milliárd forintos jackpotját, azonban üres kézzel kellett, hogy távozzon, mert a kaszinó szerint a gép meghibásodott.

 

A jelzáloghitel ügyintézőként dolgozó Veronica Castillo édesanyjával látogatta meg a rochesteri kaszinót, és igencsak izgatott le, mikor miután 100 dollárt nyomott bele az egyik, Jurassic Riches típusú nyerőgépbe, megütötte a jackpotot – vagy legalábbis azt hitte.

„Hihetetlenül izgatott és boldog voltam.” – mesélte a CBS News riporterének. „El sem tudtam hinni.”

 

 

A kaszinó személyzete azonban nem sokkal ezután arról tájékoztatta a hölgyet, hogy nem nyerte meg a 8 millió dollárt, mert a gép meghibásodott.

„Leállították a gépet, elvitték, kinyomtattak egy szelvényt, és adtak 80 dollárt.” – mesélte Ms. Castillo.

 

A CBS beszámolója szerint a kaszinó összes nyerőgépén van egy-egy matrica, mely szerint a gép meghibásodása semmissé tesz minden nyereményt.

„Szerintem ez csalás.” – panaszkodott Ms. Castillo a riporternek. „Először arra gondoltam, hogy vajon hány emberrel csinálták már ezt meg? Azt hiszik nyertek, aztán üres kézzel mehetnek haza.”

 

 

John Setterstrom, a kaszinó igazgatója – aki a kaszinó 1995-ös indulása óta dolgozik már ott – azt mondta a CBS riporterének, hogy még sosem fordult elő ilyen ezelőtt. Elmondása szerint a gép gyártójával közösen keresik a választ a meghibásodás okára, és szeretné ha Ms. Castillo továbbra is az ügyfelük maradna.

„A Rocket – a gép gyártója – még nem tudta megállapítani, hogy hogyan fordulhatott elő ez a hiba, de egyértelmű, hogy a Ms. Castillo által használt nyerőgép meghibásodott: Ennek a gépnek 20.000 dollár a maximális jackpotja, ha maximális téttel fogadnak. Ms. Castillo, az által feltett tét alapján maximum 6 ezer dollárt nyerhetett volna. Nagyon sajnáljuk az esetet, és felajánlottuk neki, hogy egy hétvégét ingyen eltölthet nálunk, mely alatt ingyen étkezhet és játszhat.” – közölte Joseph Dupuis, a kaszinó egyik vezetője.

 

 

Ms Castillo mindenestre azon van, hogy találjon egy ügyvédet, aki visszaszerzi a nyereményét, és szeretné, ha minél többen hallanának a történetét, hogy láthassák, hogy viszonyul a kaszinó ahhoz, ha valaki nagy nyereményt ér el náluk…