Magyarország - Szerbia: A csütörtök még a lányoké

2021-06-10
A magyar női válogatott Szegeden Szerbiát fogadja, de nem lesz könnyű dolga az átalakuló csapatunknak.

Magyarország - Szerbia

Női foci, felkészülési mérkőzés, Szeged

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1,60

Kezdés: 2021.06.09. 19:05

 

Markó Edinát a kispadon Margret Kratz váltotta, és ha már megtette, akkor munkához is látott. Edzőtáborban van a válogatott, és ez idő alatt két meccsen is összecsap a szerb válogatottal a magyar együttes.

Sérülések miatt vannak kimaradók, pl. talán a legérzékenyebb poszton, a kapuban ezúttal sem Bíró, sem Szőcs nem állhat, mindjárt óriási érvágás a két játékos hiánya. A védelemben is vannak hiányzók, talán elöl a legacélosabb a csapat, de a támadók -mint tudjuk- kiszolgáltatott helyzetben vannak. Jakabfi Zsani pedig már visszavonult, így természetesen a válogatottnak sem tagja már. Ő volt a magyar női arca az elmúlt években, a Wolfsburggal BL-t nyert, tényleg klasszis játékos volt ő, és a válogatottnak is mindig segített. Sajnos Zsani rengeteget volt sérült, pályán és pályán kívül is sokat küzdött, szóval köszönet neki mindenért, és sok sikert neki az élet más területén is.

Akik viszont még aktívak, azok mindent megtesznek majd, hogy az új kapitánynak, a közönségnek bizonyítsanak. A szerb válogatott viszont nem egy könnyen elintézhető csapat. Valószínűleg pont ezért játszunk velük. Túl gyenge ellenfélnek sincs értelme, meg annak sem lenne, hogy mondjuk egy francia vagy német csapat cicázzon velünk. A szerbek és a magyarok nagyjából minden téren egálban vannak. Ők pl. a világranglistán a 41. helyen állnak, min a 44. helyen. Ebből is látszik, hogy egyforma a tudás.

Szerbia lányai februárban a csapat eddigi utolsó felkészülési meccsén megverték Oroszországot 2-0-ra, ez pedig olyan eredmény, amire oda kell figyelni.

A mi tippünk, hogy egy jó meccset látunk. Mi egész biztosan pörögni fogunk, hisz eleve válogatott meccs, nem is kérdés, hogy nyerni szeretnénk. Az új kapitánynak mindenki bizonyítani akar. Jakabfi hiányában pedig elöl azért akadnak még minőségi játékosok bőven, akik képesek gólt lőni. Ez legutóbb a bosnyákok ellen nem sikerült, de ott nagyon cudar volt az időjárás, esős-szeles időben talán nem is a bosnyák válogatott volt a legnagyobb ellenfél, hanem a körülmények.

Eddig háromszor játszott a magyar női válogatott Szerbia ellen, három barátságos meccsen 2-1-0 a mérleg. Gólt viszont minden meccsen mindkét csapat lőtt, 3-2, 4-3 és 1-1 volt a három végeredmény. A tippünk, hogy 1-1 gólt most is összehoznak a csapatok.

Címkék: sportfogadás, tipp,