Engedélyezett szerencsejáték lehet a kakasviadal

2020-11-02
A Fülöp-szigeteken is előkészületben van az online szerencsejátékok engedélyezése, melynek egyik vezető szegmense lehet a kakasviadal. A helyi szabályozó testület (PAGCOR) körvonalazta, hogy hogyan is képzelik ezt el.

 

“A PAGCOR megfelelő szabályozást biztosíthat a helyi online sabong (a kakasviadal helyi megnevezése) engedélyezése és legitimálása érdekében.” – közölte a PAGCOR elnöke, Andrea Domingo. „Ily módon a fogadók védve lesznek, a legitim és engedélyezett helyi online sabong szolgáltatók be lesznek azonosítva, a kormány pedig adóbevételhez jut.”

 

“A liszenszelt helyi online sabong szolgáltatók csak a helyi kormányzattól megfelelő engedélyekkel rendelkező kakasviadal arénából közvetíthetnek kakasviadalt” – tette hozzá Domingo.

 

Ugyan a kakasviadal hagyományos szerencsejátéknak számít a Fülöp-szigeteken, mely az engedéllyel rendelkező helyeken űzhető vasárnap és ünnepnapokon, a koronavírus miatt nagyrészt underground státuszba került a közösségi távolságtartási szabályok miatt. 

 

 

A PAGCOR, szembesülve a bevételek kiesésével, új bevételi forrást keres az online kakasviadalon. Ha sikerül, Domingo reméli, hogy az felváltja a Facebookon jelenleg közvetített illegális ajánlatokat.

 

Arra is kitért, hogy ezeket az illegális ajánlatokat egyszer és mindenkorra megszüntetik a Nemzeti Nyomozó Iroda (NBI) és a Fülöp-szigeteki Nemzeti Rendőrség (PNP) segítségével. "Az [e-sabong] létrehozása után a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Fülöp-szigeteki Nemzeti Rendőrség képes lesz azonosítani elfogni az illegális üzemeltetőket." – jelentette ki Domingo.

 

A kakasviadal nem csak a Fülöp-szigeteken, de világszerte hódit (nagyrészt persze az alvilágban). Nemrégiben egy indiai falu került be a hírekbe e „sport” (vagy inkább állatkínzás) kapcsán, mikor az egyik kakas halálra sebezte a fogadók egyikét. De kapcsoltak le már illegális kakasviadal hálózatot Los Angelesben, New York-ban és Oroszországban is. 

 

Címkék: fogadás,