Egy napon nyert a lottón a testvérpár

2016-03-25
Két pennsylvaniai testvér ugyanazon a napon nyert a lottón, egyikük azonban jobban ünnepel.

 

A 67 éves James Stocklas, aki bíróként dolgozik Pennsylvaniában, épp egy egyhónapos horgász-vakáción volt testvérével, Bobbal Florida Keys-en, mikor egyik nap, a partról hazafelé menet vettek egy-egy Powerball szelvényt. 

 

A szerdai sorsolást követően a bíró visszament dolgozni, és épp abban az étteremben üldögélt, ahol minden nap reggelizni szokott. Megnézte a lottószámokat a telefonján, és rájött, hogy nyert. Saját bevallása szerint órákig remegett, mikor megtudta, hogy övé a 291,4 millió dolláros (81,6 milliárd forintos) jackpot. Kevésbé szerencsés testvére is nyert – ő viszont csak 7 dollárt. Stocklas a nyeremény örömére mindenkit meghívott az étteremben egy reggelire, majd felhívta a családját, és közölte „Visszamegyünk Floridába!”

 

 

Az újdonsült dollármilliomos a nyeremény átvételét követően boldogan pózolt a fotókhoz az óriási csekkel és testvérével, Roberttel, aki szintén kipréselt magából egy félmosolyt. „Mindig azon nevettünk, hogy mit csinálnánk, ha nyernénk a lottón. De aztán mindig csak azt mondtunk, ’Álmodozz csak!’. Csak annyit mondhatok, hogy ez az egész olyan, mint egy forgószél…” - nyilatkozta Stocklas.

 

A jackpotnyertes fivér visszaemlékezett, hogy épp egy gyönyörű jachtot csodált, miközben a helyi bárban ebédelt pár órával azelőtt, hogy megvette volna a nyertes szelvényt. „Azt mondtam magamban: ’Ehhez nyernem kellene a lottón’” – mesélte. Még egy fotót is csinált a jachtról, amit azóta is a telefonjában őriz. „Most mindenki azt mondja, ez a karma volt, vagy, hogy megérzésem volt vagy hasonlók. Nem vagyok biztos benne, hogy mi is volt ez.” – tette hozzá.

 

Az idős kerületi bíró nem tervezi, hogy nyugdíjba vonul a közeljövőben, és megígérte, hogy megosztja a jackpotot a családjával. „Egy család vagyunk.” – magyarázta. „A családtagok gondoskodnak egymásról, és most a megfelelő módon tudok gondoskodni a gyermekeimről.”

 

A Powerball kínálja egyébként jelenleg is a legnagyobb lottónyereményt a világon – a szombat esti sorsoláson 101 millió dollár, azaz 28 milliárd forint lesz a tét. A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét, hiszen ma már több olyan online lottózó is létezik (SzuperlottoLottosendtheLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.)