Egy nap alatt kétszer nyert lottójátékon egy nő

2017-11-17
Csupán 1 a 44 millióhoz volt az esélye, de mégis megtörtént…

 

Az észak-karolinai lottótársaság közleménye szerint Kimberly Morris egy 20 dolláros Diamond Dazzler elnevezésű kaparós sorsjegyet vett október 30-án, melynek jackpotja 4 millió dollár. Kimberly azonban nem a főnyereményt, „csak” egy 10 ezer dolláros (úgy 2,6 millió forintos) nyereményt kapart le. 

„Teljesen ledöbbentem.” – mesélte Morris a lottótársaság munkatársainak a nyeremény felvételekor. „Nagyon jó érzés volt, de én mindig is arról álmodtam, hogy 1 millió dollárt nyerek.”

 

Miután felvette a pénzt a lottótársaság irodájában, Morris elhatározta, hogy ismét szerencsét próbál, és vett egy másik Diamond Dazzler sorsjegyet. A háromgyermekes anya ez alkalommal megnyerte az áhított 1 millió dolláros (265 millió forintos) díjat. “Nem igazán reménykedtem sokban. Egyszerűen csak szeretek játszani.” – nyilatkozta.

 

 

Morris választhatott, hogy 20 éves életjáradékként, 50 ezer dolláros összegekben, vagy egyszerre veszi-e fel a nyereményt. Az egyösszegű kifizetést választotta, így 600 ezer dollárt utaltak át a számlájára, melyből az adók befizetése után 417 ezer dollárja (110 millió forintja) maradt. 

 

Hazafelé felhívta a férjét, John Morrist a jó hírrel, de ő nem nagyon akarta elhinni. „Teljesen hisztérikus volt a telefonban.” – mesélte a férfi. „Nem értettem mit mond, úgyhogy mondtam neki, hogy lassítson. Mikor rájöttem, hogy miről beszél, először nem hittem el. Haza kellett jönnöm, és a saját szememmel látni.”

 

Szinte lehetetlennek tűnik, hogy ilyesmi megtörténjen egyetlen nap alatt, de Ronald Wasserstein, az Amerikai Statisztikai Szövetség tagja szerint nem teljesen elképzelhetetlen. “Egy egyén szempontjából nagyon valószínűtlen, hogy két nagy nyereményt is nyerjen egy nap alatt kaparós sorsjegyen, azonban nagyon valószínű, hogy valakivel valahol megtörténik.” – mondja.

 

Wasserstein azt mondja, nehéz pontos számot mondani, mivel nem ismert, hogy pontosan hány ilyen sorsjegyet adtak el Észak-Karolinában, azonban annak valószínűsége, hogy valaki 10 ezret majd 1 millió nyer az állami kaparós sorsjegyen, körülbelül 1 a 44 millióhoz.

 

Annak ellenére, hogy ritkán fordulhat elő, Wasserstein szerint idén még többször is megtörténhet. „Mivel minden nap több millió ember játszik lottójátékokon, valójában várható, hogy ilyesmi megtörténik egy párszor egy évben valahol az Egyesült Államokban.” 

Online kaparós sorsjegyek már magyarul is!