Egy nap alatt kétszer nyert 1 millió dollárt a lottón egy amerikai nő

2012-04-24
Egy virginiai nő véletlenül két Powerball szelvényt vásárolt, és mindkettővel 1 millió dollárt nyert, ugyanazon a napon.

 

 

Virginia Fike eredetileg egy Powerball és egy Mega Millions szelvényt szeretett volna venni, azonban végül két ugyanazon számokkal (5-13-17-20-30) megjátszott Powerball szelvénye lett.  – áll az Associated Press híradásában.

 

Fike akkor vette észre, hogy 1 millió dollárt nyert az április 7-i sorsoláson, mikor édesanyja kórházi ágyán ült. „Láttam a tévében futó feliratot, hogy két 1 millió dolláros nyertes van. Ránéztem az édesanyámra, és azt mondtam ’Nem lenne mókás, ha mi lennénk azok?’” – nyilatkozta Fike. Később észrevette, hogy mindekét szelvény az övé. 

 

Annak az esélye, hogy valaki megnyerje az 1 millió dolláros díjat 1: 5.153.632-höz, de a lottótársaság szerint Fike esete nem szokatlan. „Nem szokatlan, hogy azonos számokkal vesz valaki lottószelvényeket, de ez a legnagyobb nyeremény, melyet két szelvénnyel nyert valaki azonos húzáson Virginiában.” – mondta John Hagerty, a Virginia Lottery szóvivője az ABCNews.com-nak.

 

Ahhoz, hogy valaki megnyerje a Powerball jackpotját, el kell találnia mind az öt számot valamint a hatodik, Powerball számot is. Fike nem találta el a Powerball számot, és az aznapi sorsoláson senki sem nyerte meg a jackpotot, a szerencsés hölgy így az adók levonása után 1,4 millió dollárt vihet haza. Jól járt az üzlet is, ahol a szelvényt vásárolta, hiszen 20.000 dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól a nyertes szelvény értékesítéséért.