Döntött a bíróság: megkapja a játékos a 700 milliós nyereményt

2021-05-05
Andrew Green három évet várt nyereményére, melyet a Betfred szoftverhibára hivatkozva nem akart kifizetni.

 

Mikor Andrew Green 2018-ban megnyert egy 1,7 millió angol font (úgy 700 millió forint) értékű jackpotot, nem gondolta, hogy három évnyi stressz és bírósági huzavona után fogja csak megkapni. 

 

Most végre tényleg pezsgőt bonthat az 54 éves licholnshire-i férfi, miután április elején a Legfelsőbb Bíróság a javára döntött a Betfred ellenében, mely szoftverhibára hivatkozva nem fizette ki neki a nyereményt.

 

A bírói döntés értelmében Green most megkapja a teljes 1.722.923,54 angol fontnyi nyereményt és annak kamatait, mivel a Betfred játékában meghatározott feltételek „egyáltalán nem alkalmazhatóak ennek az esetnek a körülményeire” - írja a The Guardian. A Betfred bocsánatot kért Greentől a késedelmes fizetés miatt, és közölte, hogy nem fog fellebbezni az ítélet ellen.

 

Andrew Green végre fellélegezhet... pert nyert a Betfred ellen

 

Andrew Green 2018 januárban egy nap a Betfred oldalán játszott a Frankie Dettori’s Magic Seven elnevezésű játékkal, mikor egyszer csak kipörgette a játék 1,7 millió angol font értékű jackpotját. Legalábbis azt gondolta… 

 

Ahogyan az ilyenkor várható, Green szinte eksztázisba esett, és egyből elvitte a családot és barátokat ünnepelni, mely során úgy 3200 dollárt (több mint 900 ezer forintot) költött. Sajnos azonban pár nappal később a Betfred felvette vele a kapcsolatot, és közölte vele a rossz hírt:  „szoftver hibára” hivatkozva nem fizeti ki a nyereményt.

 

Green persze enyhén szólva felhúzta magát. A Betfred próbált bocsánatot kérni, és felajánlott neki egy 76 ezer dolláros kártérítést, Green azonban nem kért ebből, és beperelte az irodát. A Betfred ügyvédei azzal érveltek, hogy a vállalat nem köteles fizetni, mert a játékban volt egy olyan „hiba”, amely miatt valószínűbb volt, hogy a tervezettnél magasabb összeget fizetett ki.

 

Green teljesen elkeseredett, úgy érezte “kirabolták”.  „Az utóbbi három év pokol volt számunkra. Úgy érzem, a Betfred alávalóan viselkedett, de ez a nap nem a Betfredről szól – borzasztóan örülök, hogy végül megnyertem az ügyet. Nagyon nehéz időket éltünk át a családommal, nagyon mélyre kerültünk. Az egészségem is megromlott, néha már azt kívántam, hogy bárcsak ne is nyertem volna, mert csak nyomorúságosabbá tette az életemet. De ma úgy érzem, lekerült a vállamról a teher, és hihetetlenül boldog vagyok és megkönnyebbültem. Végre lekerülhet a pezsgő is a jégről és koccinthatunk.” – nyilatkozta bírósági győzelmét követően

 

“Egyértelműen úgy látom, hogy a felhasználói feltételek ezen pontjai nem mentesítik a Betfredet a nyeremény kifizetési kötelezettsége alól.” – jelentette ki a bírónő.

 

 „Mr. Green a főnyeremény háromszorosát nyerte meg, miközben egy harmadik fél beszállítónk által szolgáltatott játékon játszott. A beszállító jelezte, hogy probléma van a  szoftverrel, és azt tanácsolta, hogy tartsuk vissza a nyereményt. A bíróság döntését azonban elfogadjuk, és nem fellebbezünk. Szeretnénk elnézést kérni Green úrtól a késedelmes fizetésért.” – nyilatkozta a Betfred szóvivője.

 

 

A világ legnagyobb főnyereményét kínáló lottójáték jelenleg az amerikai Mega Millions, melynek pénteki sorsolásán már 370 millió dollár, azaz több mint 111 milliárd forint várja a játékosokat.