Döntött a bíróság: Jogellenes volt az online kaszinók letiltása!

2017-11-30
Pert nyert a magyar állammal szemben az Unibet

 

Szerdán pert nyert a magyar állammal szemben az Unibet, mely hátrányba került a magyar kormánynak az online kaszinók működését ellehetetlenítő szabályozása miatt - írja az index.hu. A kormány mint ismeretes, minden online szerencsejáték-szolgáltatót betiltott Andy Vajna online kaszinóján kívül.

 

Az Unibetet képviselő bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda csütörtöki közleménye szerint "a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tegnapi jogerős ítélete értelmében Magyarország megsértette az online szerencsejáték szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot, és jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, illetve a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta.

 

A bírósági döntés értelmében Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, mert a korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is.”

 

A céget képviselő ügyvédi iroda ügyvezető partnere, dr. Jádi Németh Andrea szerint az Unibet ügyében hozott döntés „nagyban befolyásolhatja a hazai online szerencsejáték szabályozásának alakulását”.