Csökkent a nevadai kaszinók bevétele a tavalyi évben

2015-02-02
Néhány éves konzisztens növekedés után 2014-ben valamelyest csökkent a nevadai szerencsejáték bevétel.

 

A nevadai Szerencsejáték Felügyelet közleménye szerint a kaszinók valamivel több, mint 11 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el 2014-ben, ami 1,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, mikor a bevétel 2,6 százalékos növekedést mutatott. A nevadai kaszinók bevétele az utóbbi pár évben folyamatosan növekedett a legrosszabb, recesszió okozta visszaesést követően. 

 

Las Vegas kaszinó főutcájának, a Strip-nek a bevétele 2,1 százalékkal, 6,37 milliárd dollárra csökkent a tavalyi évben, Clark-megyéé pedig 1,3 százalékkal, 9,55 milliárd dollárra apadt. 

 

A hanyatlás okai egy szóban összegezhetőek: baccarat. A játék bevétele állami szinten 5,9 százalékkal csökkent a 2013-as szinthez képest, 2014-ben 1,5 milliárd dollár jött össze ebből a játékból – és ezzel véget ért az öt éven át tartó folyamatos növekedési trend.

 

A tavalyi év ugyanakkor pozitívan alakult a nyerőgép- és a sportfogadási szektor számára: nyerőgépekből származó bevétel nagyjából ugyanannyi volt, mint 2013-ban, a sportfogadási szektor pedig mintegy 11,8 százalékkal növekedett. 

 

Clark-megye egy kicsit jobban teljesített, mint a Strip. Las Vegas belvárosában 2,1 százalékkal, 511,4 millió dollárra nőtt a játékbevétel; és Laughlin területén valamint észak Las Vegas-ban is 1 illetve 1,9 százalékos növekedést könyvelhettek el.

 

A Boulder Strip sem járt jobban, mint a „nagy” Strip  – itt 1,8 százalékos volt a bevételcsökkenés.