Családi lottócsoport nyerte meg az 56 milliárdos EuroMillions jackpotot

2019-03-01
Hat testvér jelentkezett az EuroMillions lottó több mint 175 millió eurós jackpotjáért, amely minden idők legnagyobb lottónyereménye volt Írországban.

 

Egy nagy családi lottócsoport nyerte meg az EuroMillions lottó 175 millió eurós, azaz több mint 56,6 milliárd forintos szuperjackpotját. A hat testvér minden héten összejön, hogy közösen lottózzon, és végül megütötték a főnyereményt. 

 

Ez már a második alkalom, hogy nagy szerencse érte a családot - az egyik lánytestvérük évekkel ezelőtt 600.000 ezer fontot (tehát úgy 220 millió forintot) nyert a National Lottery-n.

 

„Ez hihetetlen. Időbe telik, hogy felfogjuk ezt a nyereményt, és összeszedjük magunkat.” – nyilatkozta a család szóvivője, aki az egyik testvér házastársa.

 

“A családtagok nagyon közel állnak egymáshoz. Minden héten találkozunk, és minden évben együtt megyünk nyaralni. Ez egy álom valóra válása számunkra. Nem akarjuk, hogy a nyeremény megváltoztassa az életünket. A legizgalmasabb az egészben, hogy megoszthatjuk a nyereményt a gyerekeinkkel, unokáinkkal és az egész nagy családdal.”

 

Az egyik családtag elmesélte, hogy akkor tudta meg, hogy milyen szerencse érte őket, mikor kedd  este, a sorsolást követően ellenőrizte a nyerőszámokat (1, 8, 18, 19, 39 + 7, 9). “Hallottam a hírekben, hogy Írországban van a nyertes, és elkaptam az utolsó három számot. A többi számot az interneten néztem meg. Lezsibbadtam. Eltelt egy kis időbe, mire mindenkit meggyőztem, hogy nyertünk.”

 

Elmondása szerint az aranyat érő lottószelvényt egy Argos katalógusba tette a matraca alá, míg a család be nem vitte a lottótársasághoz. „Egy szemhunyásnyit sem aludtam egész éjjel.” – vallotta be.

 

A család már két generáció óta ugyanott, az írországi Naulban él. A lottócsoport legtöbb tagja nyugdíjas, és már alig várják, hogy kiélvezhessék a nyereményüket. „Tudjuk, hogy ez óriási sztori, és nagy izgalom övezi a nyereményt. Időre van szükségünk, hogy felfogjuk ezt az új helyzetet, és felkészüljünk a pénz felvételére. Egy teljesen átlagos, normális család vagyunk, és nem akarjuk, hogy ez az egész drámaian megváltoztassa az életünket.” – nyilatkozta a család szóvivője. 

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán