Börtönbüntetés vár az online szerencsejátékosokra Indiában

2020-10-14
Andhra Pradesh kormánya betiltotta az online szerencsejátékokat Indiában, de más országokkal ellentétben nem fognak a blokkolással bajlódni, más utat választottak a törvény betartatására.

 

Perni Venkataramaiah információs miniszter közölte, hogy a játékosok továbbra is hozzáférhetnek a szerencsejátékot kínáló webhelyekhez, azonban, ha elkapják őket, eljárást indíthatnak ellenük, és hat évnyi börtönbüntetéssel is sújthatók – írja a g3newswire.com. Az online szerencsejáték szervezői egy év, a visszaesők két év börtönbüntetésre számíthatnak.

 

„Úgy döntöttünk, hogy az ifjúság védelme érdekében betiltunk minden online szerencsejátékot. Nagyon sok vállalat kínál online szerencsejáték-szolgáltatást. Rossz útra viszik a fiatalságunkat. Éppen ezért az YS Jagan Mohan Reddy kormánya úgy döntött, hogy minden szerencsejáték-tevékenységet, például a römit és pókert, illegálissá nyilvánít. Ezek az alkalmazások és weboldalak továbbra is kínálják szolgáltatásaikat, de arra kérjük az állampolgárokat, hogy ne vegyenek részt benne. Miután bizonyos embereket elkapnak és börtönbe kerülnek, a többiek nem mernek majd játszani.” – nyilatkozta Venkataramaiah.

 

Kumar Vishwajeet, a belügyminisztérium főtitkára hozzátette: „Nem azt mondjuk, hogy bármit is blokkolunk. Azt mondjuk, hogy ha elkapunk valakit, aki online szerencsejátékban vesz részt, börtönbe kerül. A módosítás semmiféle tilalmat nem tartalmaz. Korábban, amikor valaki játszott, az egyszerű, felismerhetetlen bűncselekmény volt. Most felismerhetővé tettük, amelyet nem szabad végrehajtani. Szigorú törvényt alkottunk. Ez a módosítás a fantázia ligákat nem sorolja a szerencsejáték körébe.”