Bevásárlás közben vett szelvénnyel nyerték meg a $246 milliós jackpotot

2016-10-12
Egy georgiai házaspár, William és Heather ten Broeke nyerte meg a Powerball lottó $246 milliós, azaz 67 milliárd forintos jackpotját.

 

William és Heather ten Broeke bevásárló listájának utolsó tétele ez volt: lottószelvény. A georgai házaspár éppen bevásárlást tartott szeptemberben, mikor Heather emlékeztette a férjét, hogy ne felejtsenek el venni egy Powerball szelvényt. 

 

A boltban aztán száz felé szaladtak, hogy összeszedjenek mindent, de Heathernek kifelé menet ismét eszébe jutott a szelvény, és szólt a férjének, hogy álljanak meg az automatánál. „Nem veszünk szelvényt?” kérdezte a 38 éves asszony.

 

William is elismeri, hogy a feleségének köszönhető, hogy megvették a szelvényt – „Nélküle nem nyertünk volna” – mondta a 46 éves ten Broekes a georgiai lottótársaság irodájában az elképesztő nagyságú nyeremény átvételekor.

 

A házaspár egész pontosan 246.764.131 dollárt (68 milliárd forintot) nyert, és mivel az egyösszegű kifizetést választották, az adók levonása után 165.613.511 dollárt (45,7 milliárd forintot) írnak jóvá a számlájukon. 

 

 

Ten Broekes-ék nem figyelték a sorsolást, azután ellenőrizték csak a szelvényüket, hogy látták a hírekben, hogy még senki nem jelentkezett a nyereményért, és hogy a telitalálatos szelvényt azon a környéken vették, ahol ők. „Teljesen sokkos állapotba kerültünk.” mesélte William. „Egyszerűen nem tudtuk elhinni. Rengetegszer végigellenőriztük a számokat.” (A szeptember 17-i nyerőszámok a 9-19-51-55-62 volta, a Powerball pedig a 14.)

 

Ten Broekes-ék egyébként Atlantában élnek, öt éve házasok, egy gyerekük és két kutyájuk van. William hitel ügyintézőként dolgozik, felesége pedig szívgyógyászati készülékekkel foglalkozik. 

A házaspár úgy tervezi, hogy a pénz nagy részét befekteti, ezen kívül utazni fognak, segítenek a családtagoknak, és adományoznak pár jótékonysági alapítványnak is.

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyanonline lottózó is létezik (SzuperlottoLottosendtheLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán