Azonnal jelentkezett a 100 milliárdos Powerball jackpot egyik nyertese

2013-08-09
Nem sokat teketóriázott, már a sorsolás másnapján jelentkezett a lottótársaságnál a világ negyedik legnagyobb lottónyereményének egyik nyertese.

 

Ahogyan már írtunk róla, három nyertese is van a szerda esti, 448 millió dolláros Powerball jackpotnak. Egyikük, egy Paul White nevű minnesotai mérnök csütörtökön már fel is fedte a kilétét. 

A férfit a sorsolást követő napon, csütörtök reggel a barátnője hívta fel a munkahelyén, hogy szóljon neki, hogy az egyik nyertes szelvényt Minnesotában vásárolták. White gyorsan ellenőrizte a 10 szelvényt, amit előző este vásárolt, és az egyiken mind a hat szám egyezett! Felpattant az asztalától, körbe-körbe rohangált az irodában, és megkérdezett pár embert, hogy nézze meg a szelvényt, hogy tényleg mint a hat  nyertes szám szerepel-e rajta. „Őrület, azt kell, hogy mondjam.” – mondta a 45 éves, elvált férfi, egy 16 éves fiú és egy 14 éves lány apja. 

 

Aztán rögtön bement a Minnesota Lottery irodájába, ahol az egyösszegű kifizetést választotta, így a 149 millió dolláros összegből adózás előtt 86 millió dollárt utalnak át számlájára, melyből az adók levonása után 58,3 millió dollár (13 milliárd forint) marad neki.

 

 

“Egész életemben erre a pillanatra vártam” – örömködött White, mikor megkérdezték, hogy hogyhogy ilyen gyorsan jelentkezett.  Már „annyiszor elképzeltem, hogy nyerni fogok a lottón”, hogy nem volt min gondolkoznia – mondta a sajtótájékoztatón jelenlévő újságíróknak, ahova élettársával, főnökével , és annak feleségével, egyben kolléganőjével érkezett. „Reggel még a főnököm volt, estére már a sofőröm lesz” viccelődött White.

Elmondása szerint a családja sokszor cukkolta amiatt, hogy gyakran lottózik, és most nem akarták elhinni mikor mondta nekik, hogy nyert. „Az egyetlen ember, aki nem azt gondolta, hogy csak ugratom, az édesanyám volt.”

 

 

White, aki éppen egy használt Acura NSX sportkocsit keresett a jackpot megnyerése előtt, azt mondta, hogy nem hagyja cserben a főnökét, de hozzátette, hogy „Nem akarok többé senki másnak dolgozni az életem hátralévő részében, úgy értem fizetésért.”

Mikor megkérdezték tőle, hogy csalódott-e amiatt, hogy három felé kell osztani a 448 millió dolláros főnyereményt,  White viccelődve azt mondta „Azt hiszem túlélem. Majd meglátjuk.”

 

 

A másik két nyertes személye még nem ismert, csak annyit tudni róluk, hogy mindkét telitalálatos szelvényt New Jerseyben adták fel. 

A két lottózó tulajdonosa, ahol a nyertes szelvényt eladták 30-30 ezer dollár bónuszt kap a New Jersey-i lottótársaságtól. A minnesotai lottózós még ennél is jobban járt, az ottani lottótársaság ugyani 50 ezer dolláros bónuszt fizet a nyertes szelvényt eladó bolt tulajdonosának.