Atletico Madrid - Osasuna: Még két lépcsőfok a csúcsig

2021-05-16
Az Atletico Madrid bajnok lesz, ha két hátralévő meccsét megnyeri. Hétvégén az Osasunát látja vendégül, aztán a bajnokságot a Valladolid otthonában zárja. A két találkozó közül ez tűnik a könnyebben megoldatónak.

Atletico Madrid - Osasuna

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Atletico -1,5 gól

Unibet odds: 1,68

Kezdés: 2021.05.16. 18:30

 

Papíron az Atleticónak nem lesz nehéz dolga vasárnap. Egyrészt a Sociedad ellen láthattuk, hogy éles az Atleti, koncentrált, és nagyon komoly fizikális állapotban van, sokkal jobban fest, mint a Real Madrid vagy a Barcelona. A Sociedad ellen az első 20-25 percben, de főleg az első negyed órában olyan elsöprő focit láttunk a 'ticótól, hogy nem nagyon lehet elképzelni mást, mint hogy legyőzi az Osasunát is.

Az Osasuna ráadásul már tét nélkül gurigázik, a bennmaradás be van biztosítva. Nagyjából reálisan nézve egy-két pozíciót még lehetne javítani, de rontani már nem igazán, szóval tényleg nincs miért küzdeni. Nem is küzd a pamplonai csapat, vagy nem teljes erőbedobással. Az utolsó 4 meccsén 2 kapott gól alatt nem úszta meg, ás főleg a levegőben sebezhető. Rendre fejelnek gólt az ellenfelek az Osasuna ellen, de talán most belefér.

Ha ezt a minimum két gólt benyeli az Osasuna, mely mostanában alap, akkor vélhetően zakó lesz a vége. Az Atleti nem olyan csapat, melyet meg lehet szórni, és egyébként sem érezni már a tüzet a pamplonai csapatnál. Már a jövőt építik, Arrasate felforgatja a csapatát, lehetőséget próbál biztosítani azoknak, akik kevesebbet játszottak.

A mi tippünk, hogy az Atletico simán hozza a meccsét. Már a Sociedadot is kivégezhette volna, viszont a két-gólos előny után a koncentráció alábbhagyott, és a Sociedad majdnem egalizálni tudott. Viszont rengeteg helyzete volt a Matracosoknak, és 4-5 gólt is simán lőhettek volna. Ebből tanultak vélhetően, és ma olyan nagy előnyt akarnak majd építeni, amilyet csak lehet. Sokszor bebizonyosodott itt a bajnoki hajrában, hogy nem kifizetődő az előnyre ráülni, pléne ha az egy-két gólos mindössze.

Az Atleti nagy nyomást fog helyezni az Osasunára, jól tudják Correáék, milyen lehetőség előtt állnak. A tippünk, hogy Simeone csapata sima győzelmet arat. Az Atletico -1,5 gól hendikep 1.68-as szorzóval fizet, az teljesen korrekt. A két csapat előző 5 egymás elleni meccsén az Atleti 3-0; 3-0; 2-0; 5-0 és 3-1 arányban nyert. Szóval dominálja ezt a párharcot, ráadásul most az Osasuna úgy lép pályára, hogy igazából nem dől össze a világ, ha a 'tico ellen idegenben mondjuk kikap 2-3, vagy akár 4-5 góllal. Talán a pamplonaiak az utolsó körben a hazai Sociedad elleni találkozójuk még megpróbálják otthon megnyerni, de ezen a vasárnapi meccsen valószínűleg sok gondot a 'ticónak nem okoznak Aviláék.

Címkék: sportfogadás, tipp,