Alkalmazottja csalt ki az MGM kaszinóiból közel 200 milliót

2012-05-10 - FRISSÍTVE!
Az USA legnagyobb kaszinóvállalatának elemzőjeként Tony Ahn egy megbízható alkalmazottnak számított, aki értékes játékos klub-adatokhoz fért hozzá.

  

Azonban a szövetségi bírósági dokumentumok szerint, a 27 éves Ahn 2009-ben visszaélt ezzel a bizalommal, és egy olyan rendszert dolgozott ki, amivel az akkor MGM Mirage-ként ismert vállalat kaszinóiban jogtalanul nyert 863.895 dollárt (193 millió forintot). 

 

A bírósági dokumentumok szerint Ahn visszaélt a vállalaton belüli pozíciójával, beazonosította azokat az ügyfeleket, akiknek felhasználatlan ingyenes játékpontjaik voltak, ezeket a pontokat hamis klubkártyákra vezette át, és embereket bízott meg, hogy játsszanak ezekkel a kártyákkal a vállalat kaszinóiban.

 

Az MGM Mirage és a bűnüldözési hatóságok - akik még a Facebook-on is nyomon követték a csoportot - végül rájöttek a taktikára.

 

Az  ügyészekkel való megállapodás szerint, Ahn beismerte, hogy 2009 nyarán ügyféladatokat lopott az MGM Mirag-tól. Az adatok között ingyenes játékpontok, személyi azonosító számok és kártyaszámok voltak, melyek azokhoz voltak szükségesek, hogy hozzáférjen a pontokhoz.

 

Alan Feldman, az MGM Resorts International közügyi elnökhelyettese elmondta, hogy a vállalat belső csalási ellenőrző csoportja leleplezte a taktikát, majd jelentette a nevadai szerencsejáték ellenőrző szervnek és az FBI-nak.

„A bűnüldözési hatóságokkal karöltve több hónapig figyelték meg a ténykedését” – mondta. „Nagyon óvatosan kezelték az esetet.”

Feldman elmondta, hogy a nyomozás során nagyon figyelmesen nyomon követték a csoport által a közösségi hálózaton közzétett információkat. “Mikor kérdőre lettek vonva, tagadták, hogy ismernék egymást, azonban a közösségi oldalon megosztott üzeneteik mást mutattak” – mondta Feldman.

 

Ahn  Ramirez-t és Evans-t is bevette a buliba – olyan hamis klubkártyákat adott át nekik, amiken lopott ügyféladatok voltak, és utasította őket, hogy játszanak nyerőgépeken az MGM különböző kaszinóiban.

Később Ahn számítógépet, kártya készítő gépet, és üres klubkártyákat is adott át Ramirez-nek és Evans-nak, és megtanította őket, hogy hogyan kell a kártyákra írni a lopott ügyféladatokat.

A bírósági dokumentumok szerint később Pecor-t és Danny Ahn-t is bevonta az összeesküvésbe. Pecor-nak hamis játék klubkártyákat adott használatra, Ahn pedig bátyja közvetítője lett: ő látta el Ramirez-t és Evans-t a lopott ügyféladatokkal, és begyűjtötte bátyja részesedését a nyereményekből.

 

2010. márciusában az állami hatóságok hamis klubkártya használatáért letartóztatták a csoport egyik tagját, akit végül nem vádoltak meg. Röviddel a letartóztatás után Ahn és a csoport megpróbálták eltüntetni a nyomaikat. Ramirez és Evans a sivatagban eltemették a számítógépeket, a kártyakészítő gépet, a flash meghajtókat és az üres klubkártyákat.

Hónapokkal Ahn és társai megvádolása után, 2011. februárjában, az FBI ügynökök, Ramirez és Evans segítségével kiásták és bizonyítékként lefoglalták a felszereléseket.

 

Ezen a héten Ahn, aki a csalási botrány közepette elvesztette az állását, bűnösnek vallotta magát a szövetségi bíróságon az összeesküvés megszervezésének vádjában.

Ahn csoportjának másik három megvádolt tagja, Joseph Ramirez, David Evans és  David Pecor szintén beismerte a bűnösségét, és most a börtönbüntetésre várnak. Ahn testvérét, Danny-t, szintén megvádolták, ő jövő héten fog vallani, valószínűleg ő is beismeri bűnösségét.

Ahn ügyvédje, Michael Chu elmondta, hogy a vádlottak beleegyeztek,hogy visszafizetik a kaszinónak a csalással megnyert 863.895 dollárt.

 

Hogy milyen büntetést kap Ahn, aki hétfőn ismerte be bűnösségét, és jelenleg a saját maga által befizetett óvadék ellenében van szabadlábon, az augusztus 6-ára kitűzött ítélethirdetéskor derül majd ki.

 
FRISSÍTÉS (2012.08.07):
James Maham bíró hétfőn 57 hónapi börtönbüntetésre ítélte Ahn-t, valamint kötelezte a 863.895 dollár visszafizetésére. Ahn-nak november 5-ig kell megkezdenie a börtönbüntetés letöltését. 
„Amerika tragédiája, hogy itt kell látnunk Önt” mondta a bíró az ítélethirdetéskor. „Olyan nagy lehetőségek álltak Ön előtt. Bízom benne, hogy pozitívan értékeli a most történteket, és megváltoztatja az életét.”  
Ahn bocsánatot kért, és ígéretet tett, hogy soha többé nem szegi meg a törvényt. „Egyértelmű, hogy nagy hibát követtem el.” – mondta. „Nincs mentség arra, amit tettem.”
 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,