Zsetont lopott a háromszoros WSOPC bajnok

2014-02-19
Chan Pelton professzionális pókerjátékos a World Series of Poker Circuit sorozat Palm Beach-i állomásán próbált meg elcsenni 25 ezer dollár értékű zsetont.

 

Még egy hónapja sincs, hogy a WPT Borgatán Christian Lusardi hamis zsetonokat hozott játékba, majd a maradék 2,7 millió dollár értékű zsetontól úgy próbált megszabadulni, hogy lehúzta a vécén. De máris itt az újabb pókeres botrány: a háromszoros WSOPC bajnok Chan Peltont (aki egyébként múlt hétvégén nyerte meg Floridában a harmadik WSOPC gyűrűjét)  csalással vádolják!

 

Miután 180 ellenfelén felülkerekedve megnyerte a Palm Beach Kennel Club 1.125 dollár nevezési díjú, 9. számú NLHE eseményét és az azzal járó 47.061 dollárt, a torna stábja kiszúrta, hogy Pelton megpróbál besöpörni még 25 ezer dollár értékű zsetont, melyekről később azt állította, hogy csak szuvenírként akarta magával vinni. 

 

Ez a magyarázat nem nagyon hatotta meg a rendezőket és a többi játékost, akik közül többen azt gondolják, hogy Pelton az 1.675 dolláros főversenyen akarta tisztességtelen előnyszerzésre felhasználni extra zsetonjait. A rendezők mindenesetre értesítették a rendőrséget, és a nyomozás végéig befagyasztották Pelton nyereményét. A nyomozók átkutatták az autóját is, melyben többek közt marihuánát találtak, melyről Pelton beismerte, hogy terjeszteni szándékozta…

 

Pelton mostani győzelme egyébként a mesterhármast jelentette számára: 2012-ben ugyanis megnyerte a 345 dolláros WSOPC Choctaw-t (28.175 dollár nyereménnyel), majd múlt héten győzelmet aratott a 365 dolláros Pot Limit Omaha Eight or Better WSOPC West Palm Beach-en (12.181 dollár nyereménnyel). Ez egyúttal azt is jelentette, hogy mostani első helyével jó eséllyel széket szerezhetett volna a 2014-es National Championship-re, azonban mindez most egy szalmaszálon lóg…

 
Címkék: póker,