Zöld út az államok közti póker számára az USA-ban

A Nevada Gaming Commission december 22-én megszavazta az online pókert szabályozó törvényt, így az állam játékosai jövőre már pókerezhetnek az interneten.

Az államon kívüli játékosok nem érhetik el a Nevadában licenccel rendelkező site-okat, de ez hamarosan változhat, hiszen az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) korábbi álláspontját felülvizsgálva úgy nyilatkozott, hogy a Wire Act csupán az online sportfogadásra vonatkozik. 


Az 1961-es törvény eredendően az államok közti telefonos fogadások megakadályozására szolgált, de a DOJ döntése értelmében az internetes szerencsejáték is a hatálya alá esik. A mostani közlemény egy 2009-es kérdésre válaszol, amelyben New York és Illinois törvényhozói aziránt érdeklődtek, törvényesek-e online lottó elindítására vonatkozó terveik. A DOJ szerint a Wire Act nem vonatkozik az online lottóra, márpedig az online lottót és az online pókert törvényileg ugyanúgy kezelik. Miután a Wire Act már nem tiltja, az UIGEA pedig nem foglalkozik az államok közti online pókerrel, megnyílt az út államok közti pókertermek előtt. 


Címkék: online játék, póker,