Vívó-vb - Végleges a magyar csapat

2013-06-26
A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége véglegesítette a budapesti világbajnokságon szereplő magyar válogatott összeállítását.

 

Az MVSZ honlapjának beszámolója szerint három szakágban akadt kérdőjel az év augusztus 5. és 12. között sorra kerülő főversenyére: férfi tőrben Gátai Róbert felépül sérüléséből, így ő foglalja el Mazza Lorenzo helyét, férfi kardban az Európa-bajnoksághoz hasonlóan egyéniben Szatmári András, csapatban Gáll Csaba kap lehetőséget, míg női tőrben nem változik az Eb-n szerepelt együttes összetétele.

A magyar csapat a MOL-világbajnokságra:

nők:

tőr: Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella, Varga Katalin

kard: Benkó Réka, Márton Anna, Varga Dóra, Várhelyi Anna

párbajtőr: Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese

férfiak:

tőr: Gátai Róbert, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence

kard: Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron, Szatmári András (csak egyéniben), Gáll Csaba (csak csapatban)

párbajtőr: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter

A hazai szövetség által a vb főpróbájaként beharangozott, pénteken véget ért zágrábi Európa-bajnokságot öt éremmel - két ezüsttel és három bronzzal - fejezte be a magyar küldöttség.

Második lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású párbajtőrcsapat és a Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Gáll Csaba alkotta kardválogatott, míg a harmadik helyet szerezte meg a párbajtőröző Szász Emese egyéniben, illetve csapatban Antal Edinával, Budai Dorinával és Révész Juliannával együtt, továbbá a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin tőregyüttes.

 

Forrás. MTI

Címkék: vívás,